Haberler

KKTC'den Teklif Geldi Ancak O Ülkesi Adına Yarışmak İstiyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğretmenlik yapan hapkidocu Pınar Demiray'a, 5 9 Mayıs'ta Rusya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na KKTC adına katılması için teklif geldi ancak onun isteği ülkesi...

MEHMET DEMİRHAN - Silopi ilçesinde, Cudi Dağı eteklerindeki Çukurca İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olan hapkidocu Pınar Demiray'a 5-9 Mayıs'ta Rusya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) adına katılması için teklif geldi ancak o ülkesi adına yarışmak istiyor.

KKTC'de 23-27 Ekim'de düzenlenen 13. Avrasya Uluslararası Tekvando Yarışması'ndan altın madalya ile dönen Demiray, Avrupa Şampiyonası'na KKTC adına katılması için KKTC Milli Olimpiyat Komitesinden teklif aldı.

Teklifi yapan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Eyyüp Zafer Gökbilen'e düşüneceğini söyleyen Demiray'ın asıl isteği müsabakalara Türkiye adına katılmak.

Öğrencileri ile antrenman yaparak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya başlayan Demiray, şampiyonada ülkesini temsil etmek için yetkililerden destek bekliyor.

"Yarışmada ülkemi temsil etmek en büyük arzum"

Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonası için antrenmanlara başladığını söyledi.

Şampiyonaya çok zor şartlar altında hazırlandığını ifade eden Demiray, bu süreçte 5-9 Mayıs'ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na KKTC adına katılması konusunda teklif aldığını belirtti.

Demiray, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Gökbilen'den gelen teklifin kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Bana, 'seni KKTC adına şampiyonada görmek istiyoruz' dedi. KKTC'den gelen bu teklif beni onurlandırdı çok gururlandım ancak müsabakalara ülkem adına katılmayı daha çok isterdim" dedi.

Gökbilen'e teklifi düşüneceğini belirttiğini anlatan Demiray, öğrencilerinin desteği ile şampiyonaya hazırlandığını kaydetti.

Demiray, hedefinin altın madalya kazanmak olduğuna dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Daha önce Güney Kore'de yapılan 'Dostluk Turnuvası'nda ve KKTC'de düzenlenen 13. Avrasya Uluslararası Tekvando Yarışması'nda altın madalya kazanmıştım. Yeteri kadar destek yapıldığında altın madalyalar kazanmaya devam edeceğim. Amacım ülkemi en iyi şekilde temsil etmektir. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum."

Çukurca İlköğretim Okulu öğrencileri ise öğretmenlerini çok sevdiklerini belirterek, öğretmenlerine yapılan tekliften dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Öğretmenlerine çok güvendiklerini anlatan öğrenciler, fırsat sunulması halinde onun büyük başarılar elde edeceğine inandıklarını belirtti. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Silopi Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title