Haberler

KKTC'de Erken Genel Seçime Doğru - Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halkı, Cumhuriyet Meclisi'ndeki 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için 7 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halkı, Cumhuriyet Meclisi'ndeki 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için 7 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek.

KKTC'de hafta sonu yapılacak erken genel seçimde 8 partiden 400 ile 9 bağımsız aday 50 sandalye için yarışacak.

Seçim sonucunda Lefkoşa'dan 16, Gazimağusa'dan 13, Girne'den 10, İskele'den 5, Güzelyurt'tan 4 ve Lefke'den 2 milletvekili mecliste temsil şansı bulacak.

Yüzde 5 seçim barajının uygulandığı ülkede, 190 bin 551 seçmen bulunuyor.

Seçimlere Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti (DP) Halkın Partisi (HP), Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler (TKP-YG), Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) katılacak.

Eski Başbakanlar Özkan Yorgancıoğlu ve Ömer Kalyoncu ile Meclis Başkanı Sibel Siber seçimde aday olmadı.

KKTC'yi Hüseyin Özgürgün Başbakanlığında UBP-DP koalisyon hükümeti yönetiyor.

Propagandalar sürüyor

Siyasi partiler ve adaylar, yeni yılın ilk günlerinde propagandalarını sürdürüyor. Seçmenlere dağıtılan broşürlerin yanı sıra reklam panolarını adayların resimleri ve sloganları süslüyor. Adaylar vatandaşlarla yüz yüze yaptıkları görüşmelerin yanında, medya üzerinden propagandaya da önem veriyor. Partiler başkent Lefkoşa başta olmak üzere büyük mitinglerini yaparak seçim çalışmalarını tamamlayacak.

Seçime katılan partilerden UBP "Partimiz bir, gücümüz bir", ana muhalefet partisi CTP "Ne demek umut yok!", HP "Güçlü bir kadro, temiz bir geçmiş", TDP "Zincirleri kırmanın zamanı geldi", DP "Özgürlük, demokrasi, eşitlik", YDP "Vatanım Kıbrıs", TKP-YG; "Değişim kurtuluştur" ve MDP "Milli devlet, güçlü iktidar" ana sloganlarını kullanıyor.

4,5 yılda 3 hükümet değişti

KKTC'de 28 Temmuz 2013'de yapılan genel seçimlerin ardından 3 koalisyon hükümeti görev aldı.

Seçimlerin ardından ilk hükümet CTP ile DP arasında Özkan Yorgancıoğlu başbakanlığında Ağustos 2013'te kuruldu. Mayıs 2015'te Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın hükümetteki görevinden istifa etmesi üzerine Temmuz 2015'te Ömer Kalyoncu başbakanlığında CTP-UBP geniş tabanlı hükümet göreve geldi.

Daha sonra koalisyon ortağı UBP'nin 2 Nisan 2015'te hükümetten çekilmesinin ardından Hüseyin Özgürgün'ün başbakanlığında bağımsızların da desteğiyle UBP-DP hükümeti kurulmuştu.

KKTC Meclisinde, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 20, UBP 18, DP 4, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 3 sandalyeye sahip. Mecliste ayrıca 5 bağımsız milletvekili bulunuyor.

KKTC Cumhuriyet Meclisi, 13 Kasım 2017'de oy çokluğuyla erken genel seçim kararı almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumcu Demokrasi Partisi Özkan Yorgancıoğlu Demokrat Parti Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title