Haberler

KKTC'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz şehitlerini anma töreni düzenlendi. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra devlet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalarda FETÖ'nün darbe girişimi ve Türk milletinin iradesine sahip çıkışı vurgulandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz şehitlerini anma töreni gerçekleştirildi.

Boğaz Şehitliği'nde düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra çok sayıda devlet yetkilisi, askeri erkan ve vatandaş katıldı.

Şehitlikteki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, dış güçler tarafından desteklenen FETÖ'nün 7 yıl önce demokrasi ve halk iradesini çiğnemek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak ve başkalarının tahakkümü altına sokmak için yaptığı çağ dışı darbe girişiminin tarihte kara bir leke olduğunu söyledi.

O gün Türkiye'de yaşanan gelişmeleri Kuzey Kıbrıs Türk halkının endişeyle takip ettiğini dile getiren Tatar, "15 Temmuz'da yaşananlar, bu coğrafyada güçlü bir Türkiye'nin varlığı ve bekasının bizim için ne kadar önemli olduğunu gösterdi." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Feyzioğlu da Türkiye'yi esaret altına almak isteyen terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi için 7 yıl önce bugün verilen mücadelenin tarihin en önemli direniş destanlarından birisi olduğunu belirtti.

Milli irade üzerindeki vesayet zincirlerinin 15 Temmuz'da kırıldığını anlatan Feyzioğlu, darbe girişimine karşı duran Türk milletinin kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla iradesine, geleceğine ve devletine sahip çıktığını vurguladı.

FETÖ'nün gerçek yüzünün 15 Temmuz'da ortaya çıktığını hatırlatan Feyzioğlu, Türk halkının bu tarihte meşru seçimler üzerinde başka bir gücü tanımadığını ve milli iradeye sahip çıkışını tüm dünyaya gösterdiğine dikkati çekti.

Feyzioğlu, FETÖ'ye karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güvenlik güçleri ve halk tarafından verilen mücadelenin Türkiye Yüzyılı'nın temellerini attığını ifade ederek şunları söyledi:

"Yeni nesil bir terör örgütü olarak nitelendirilebilecek FETÖ, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için de bir güvenlik riski yaratmaktadır. KKTC de dahil olmak üzere diğer ülkelerde FETÖ'ye karşı oluşan farkındalık, söz konusu ülkeler tarafından bu unsurların faaliyetlerinin yakından izlenmesi ve soruşturulması sonucunu da doğurmuştur. FETÖ'nün yurt dışındaki yapılanmasına yönelik çabalarımız uzun soluklu bir mücadeledir. Ülkemiz bu doğrultudaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."

Tören, konuşmaların ardından 15 Temmuz'da şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunması ve Boğaz Şehitliği'ndeki şehit mezarlarına gül konulmasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Metin Feyzioğlu Darbe Girişimi Ersin Tatar Demokrasi 15 Temmuz Türkiye Kıbrıs Tatar Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

title