Haberler

Kızılay'ın 'Umudu Ol' Yardım Gemisi Somali'ye Ulaştı

Kızılay tarafından Somali’ye gönderilmek üzere Mersin Taşucu Limanı’ndan yola çıkan ‘Umudu Ol’ yardım gemisi Somali’nin başkenti Mogadişu’ya ulaştı.

Kızılay tarafından Somali'ye gönderilmek üzere Mersin Taşucu Limanı'ndan yola çıkan 'Umudu Ol' yardım gemisi Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 4 Haziran 2017 tarihinde Mersin Taşucu Limanı'ndan yola çıkan 'Umudu Ol' yardım gemisi Somali'ye ulaştı. Somali'nin başkenti Mogadişu'da Kızılay ve yerel yetkililer tarafından karşılanan 13 bin tonluk insani yardım malzemesi, 17 Haziran Cumartesi günü boşaltılarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacak.

Kızılay, AFAD, TİKA ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle hazırlanan 'Sebat' isimli gemideki 13 bin tonluk şeker, un ve diğer gıda maddeleri 3 milyon kişinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak boyutta olduğu bildirildi. Gemide ayrıca ilaç, tıbbi malzeme, teşhis laboratuvarı ve iş makinaları da bulunuyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, geminin planlandığı gibi bir problem olmadan Somali'ye ulaştığını söyledi. Bu gemiyle birlikte Somali'ye gönderdikleri gemi sayısının 12'ye ulaştığını hatırlatan Kınık, "Aynı zamanda 85 bin ton gıda malzemesi ve insani yardım malzemesini de sadece Somali'ye göndermiş oluyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı, bir övünç meselesi ama insanlığa olan borcumuzu bir şekilde ödediğimiz için de sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

Kınık, Sebat gemisine benzer 2 geminin daha hazırlandığını, bundan sonraki geminin Yemen'e gideceğini ve aynı yükü taşıyacağını aktardı. Gemilerin içerisinde taşınan yük Somali bölgesinde Somali Kızılayı ile yerel yetkililerle ve Kızılay'ın Somali delegasyonu aracılığıyla Somali'nin bütün bölgelerine, özellikle kuraklığın vurmuş olduğu bölgelere dağıtılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taşucu Limanı Kızılay Mersin Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title