Haberler

Kız Çocukları İçin "Stem Kampları Projesi" - Mersin

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Öğrencilerin projelerini hazırlaması Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun'un açıklamaları Öğrencilerin proje sunumları ve çalışmaları hakkında bilgi vermesi Öğrencilerin çalışmalarından görüntüler Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi" Projenin Mersin etabı öğrencilerin sunumlarıyla tamamlandı İlköğretim 6. sınıf kız öğrenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Öğrencilerin projelerini hazırlaması

Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun'un açıklamaları

Öğrencilerin proje sunumları ve çalışmaları hakkında bilgi vermesi

Öğrencilerin çalışmalarından görüntüler Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Projenin Mersin etabı öğrencilerin sunumlarıyla tamamlandı

İlköğretim 6. sınıf kız öğrenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı sona erdi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda gerçekleşen kampın ikinci gününde yüz öğrenci, gözetmenler eşliğinde birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak projelerini hazırladı.

Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamp fikrinin 1 yıldan fazla bir süre içerisinde hayata geçirildiğini belirtti.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın ortaya koyduğu inisiyatif ve değerlendirmelerle projenin ortaya çıktığını aktaran Coşkun, şöyle dedi:

"Aziz Sancar'ın ortaya koyduğu başarı hikayesi ve bilim insanı kimliğinden yola çıkarak bir rol model tasarladık. Bu rol modeli de en erken yaşta çocuklarımıza aktaralım istedik. Amacımız, mümkün olan en erken yaştaki yaş grubuna, rol modeller üzerinden bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik programlarını sevdirmek, onlara bir rol model kavramından, merak duygularına dokunarak geleceklerinden bu alanla ilgili eğitim almalarına teşvik etmek. Yani bir algı yönetimi. Bunu yaparken de rol modeller üzerinden ilerliyoruz."

Coşkun, projenin mayıs ayında sona ereceğini ve önümüzdeki yıllarda daha çok ilde öğrencilerle projeyi gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Projenin önemli mesajlar verdiğini dile getiren Coşkun, "Projede herhangi bir seçicilik, test, sınav yok. En önemli mesajlardan biri de sınav, test, seçme gibi duygulardan uzak, çocukların eğitimine bir mesaj göndermek." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ceren Cerrah da projesinde hava kirliliğini önlemek için "Güneş enerjisiyle ısıtılan metrobüs" hazırladıklarını ve yaşlı yolcuların araçta daha güvenli yolculuk yapması için güvenli koltuklar tasarladıklarını söyledi.

Diğer öğrenciler de çöpe giden ekmeklerin sokak hayvanları için değerlendirilmesine yarayacak cihaz, atıkların değerlendirildiği "Atıkistan" gibi farklı projelerin tanıtımını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Gökhan Coşkun Girls Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title