Haberler

Kit Alt Komisyon Toplantısı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, "Ülkemizdeki taşkömürü rezervlerinin bulunduğu Zonguldak havzasında, eksi bin 200 metre derinliğe kadar tespit edilen toplam jeolojik rezerv 1 milyar 522 milyon ton olup, bunun yüzde 48'i, yaklaşık 735 milyon ton görünür rezervdir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, "Ülkemizdeki taşkömürü rezervlerinin bulunduğu Zonguldak havzasında, eksi bin 200 metre derinliğe kadar tespit edilen toplam jeolojik rezerv 1 milyar 522 milyon ton olup, bunun yüzde 48'i, yaklaşık 735 milyon ton görünür rezervdir. Bu rezervin tamamen üretilmesi durumunda yaklaşık 65 milyar 700 milyar dolar gelir elde edilecektir." dedi.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyon Toplantısı'nda konuşan Eroğlu, kömürün diğer kaynaklara göre daha uzun süreli kullanılacak olması nedeniyle vazgeçilmez bir enerji kaynağı olduğunu söyledi.

Kömürün dünya ölçeğinde kullanımı en fazla artan birincil enerji kaynağı olma özelliğini koruduğunu belirten Eroğlu, "2030 yılına kadar dünya kömür tüketiminin yüzde 74 ve uluslararası kömür ticaretinin yüzde 44 artacağı ve kömürün dünya enerji tüketimindeki payının yüzde 28'e çıkacağı tahmin edilmektedir." diye konuştu.

Eroğlu, dünya taşkömürü üretiminin önemli kısmının yerel pazarlarda tüketildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"2016 yılında dünya taşkömürü üretiminin yüzde 13'ü oranında 815 milyon ton kömür uluslararası pazara konu olmuş olup, bunun 593 milyon tonunu buhar kömürü, 222 milyon tonunu ise koklaşabilir kömür oluşturmuştur. Ülkemizdeki taşkömürü rezervlerinin bulunduğu Zonguldak havzasında, eksi bin 200 metre derinliğe kadar tespit edilen toplam jeolojik rezerv 1 milyar 522 milyon ton olup, bunun yüzde 48'i, yaklaşık 735 milyon ton görünür rezervdir. Bu rezervin tamamen üretilmesi durumunda yaklaşık 65 milyar 700 milyon dolar gelir elde edilecektir."

Yatırım miktarında 2005 yılından itibaren önemli artış sağlandığını anlatan Eroğlu, bu kapsamda ana alt yapı hazırlıklarının önemli bir kısmının tamamlandığını sözlerine ekledi.

KİT Alt Komisyonuna AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş'ın yanı sıra, TTK yöneticileri ile ilgili bakanlıkların ve Hazine Müsteşarlığının temsilcileri katıldı. Toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title