Haberler

Kış Yaklaştı, Sobalar Elde Kaldı

Batman’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla işlerinin hareketleneceğini bekleyen sobacılar, hayal kırıklığına uğradı.

Batman'da kış mevsiminin yaklaşmasıyla işlerinin hareketleneceğini bekleyen sobacılar, hayal kırıklığına uğradı. Sobacı Süleyman Kaynak, evlerde doğal gaz kullanımının yaygınlaşması nedeniyle sobaların artık tercih edilmediğini belirtti.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte işlerinin hareketleneceğini bekleyen Batmanlı sobacılar, umduğunu bulamadı. Hayal kırıklığına uğrayan sobacılar, iş yapamamaktan yakındı. Çarşı Mahallesi Bankalar Caddesi'nde soba imalatçılığı yapan Süleyman Kaynak, 30 yıldır bu işi yaptığını anlattı. Doğal gazın yaygınlaşmasıyla birlikte soba satışlarının tamamen durduğunu ifade eden Kaynak, "Genelde köyden gelenler soba alıyor. Şehir içinde artık kullanılmıyor. Fiyatlarımız 100 TL ile 500 TL arasında değişiyor. İnce soba, kalın soba veya tuğlalı sobalar olarak fiyatları değişkenlik gösterebiliyor. Yapımları zahmetli oluyor. Doğal gazın gelmesiyle birlikte sobalar tarih olmaya mahkum kaldı" dedi.

"Doğal gaz sobanın yerini alamaz"

Müşteri Musa Aydın ise, çiftlik evi için soba almaya geldiğini ifade ederek, "Şehir içinin her yerinde artık doğal gaz var. Çiftlik evi olduğu için doğal gaz sistemi yok. Daha otantik ve daha yöresel hava kattığından odunlu sobayı tercih ediyorum. Fiyatlar geçen seneye göre daha yüksek. Sobanın yerini kesinlikle doğal gaz alamaz. Sobanın verdiği ısı çok farklı. İç ısıtan bir güzellik. O yüzden çiftlik evinde özellikle odunlu sobayı tercih ettik" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title