Haberler

Kırmızı kategorideki Aksaray'da "tam" kapanmaya gidildi

Güncelleme:

İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görülmesiyle kırmızı il kategorisine geçen Aksaray'da tam kapanma uygulamasına geçildi. Önceden uygulanan kısıtlamaların aksine, market, bakkal, fırın ve kasaplar bile kapalı olacak. Sadece pazar günü uygulanacak tam kapanma ikinci bir güncellemeye kadar devam edecek.

Şubat ayının başlarında İngiltere'den gelen mutasyonlu virüsün görüldüğü 6 il arasında yer alan ve vaka sayısının artış göstermesi sonucu kırmızı kategoriye taşınan Aksaray'da Pazar günü bakkal, market, fırın, kuruyemişçi, kasap gibi tüm istisnalar da ortadan kaldırılarak tam kapanmalı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İLDE SEFERBERLİK BAŞLATILDI

Vaka sayıları artan kentte Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun "Devlet millet el ele, korona ile mücadele" başlığı ile başlattığı seferberlik kapsamında kentte etkin bir mücadele yürütülüyor. Geçtiğimiz gün 1 belde, bir köy, 1 mahalle, 1 cadde ve 6 sokağın 5 gün süreyle karantinaya alındığı kentte Pazar günü istisnasız sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

İKİNCİ GÜNCELLEMEYE KADAR TAM KAPANMA SÜRECEK

İstisnaları ortadan kaldırdıklarını ve vatandaşa gerekli duyuruyu yaptıklarını belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "Pazar günü tamamen sokağa çıkma yasağı hıfzıssıhha kararı aldık biliyorsunuz. İstisnaları da kaldırdık. Şimdiden de vatandaşlarımıza duyurduk. Herkes tedbirlerini ona göre alıyor. Pazar günü Aksaray'da ikinci güncellemeye kadar Pazar günleri sokağa çıkma yasağı devam edecektir. Ama bütün istisnaları da ortadan kaldırmış olduk. Bakın bu sınırlamalarda bizim 45 bin çocuğumuz okula gidemiyor. 40 bine yakın çocuğumuz okula gitti 45 bine yakın gidemiyor. İnsanlar iş yerlerini açamıyorlar, pastaneler, kahvehaneler, lokantalar açık değil. Bundan dolayı insanlar rızklarını evlerine alıp zevkle, keyifle, umutla götüremiyorlar. Onun için burada kendimizden çok bu insanları düşünerek üzerimize düşen vazifeleri yerine getirirsek hiçbir problem kalmayacak" dedi.

Kırmızı kategorideki Aksaray 'Tam' kapanmaya gitti

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Normalleşme Planı Koronavirüs Karantina Aksaray Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (7)

My name:

Aslında hafta sonları kırmızı ve turuncu her il aynen Aksaray gibi kapanmalı eline bi poşet alan dışarıda kardeşim yasak olmasının hiç bir anlamı olmuyor bence bu şekilde de zor biter

5
1
yanıtYanıtla
genc:

Ak Saray önemli bir ilimiz. Temelli kapanma olur inşallah.

1
1
yanıtYanıtla
Vatandaş:

En güzeli 7 /24 15 gün tam zamanlı sıkı bir kapanma olacak ki kimse burnunu bile camdan çıkarmayacak işte o zaman işe yarar

2
0
yanıtYanıtla
Hakan:

He yaaa. . . sizi gidi akıldaneleri sizi :) Başkasının dertleriyle hiç dertlenmeyen benciller, kuralsız, imansız, riyakarlar siz yok musunuz siz. . . . Sizin gibiler yüzünden en sonunda ben tımarhanelik olacam ona yanarım. Sen insanca yaşamak istemiyorsan kendi burnunu çıkarmayabilirsin camdan dışarı. Ben insanım, sahibim yok benim öyle sizin gibi, yaradanım var bi tane sokun bunu kafanıza artık.

yanıt0
yanıt0
Ultra Gandhi:

O şimgi orda kalmaz, arabaya uçağa taksiye dolmuşa trene binen ille çıkar ordan , buraya yazıyorum. Karantinada yollarda tutulsa iyi olur. Bizdeki dronlar sadece azerbaycan için mi çalışıyor, anlamıyorum. Öyle hava atıyorlar vay şöyle yaparız böyle iyiyiz. Ne orman yangınlarını engelleyebildiler, ne sınırdan kaçak göçmenleri. Ne yasağı delenleri. Öyle kafasına göre uçuyor ama nerde

0
1
yanıtYanıtla
Ferhat:

Olması gereken bu. Dalga geçer gibi: fal bakar gibi yapılmaz bu işler. Çindeki gibi ciddi uygulamalar olsaydı: herşey normale dönmüştü bile. Millet bu kadar uzun süre ızdırap çekmemiş olacaktı.

0
1
yanıtYanıtla
Yasakmı:

Aksaraydayım şu anda dışarı bakıyorum gezen insanlar.sözde yasak var.cezayı basmazsan bu millet yasağa uymaz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title