Haberler

Kırklareli'den AB Ülkelerine Süt ve Süt Ürünleri İhracatı

Kırklareli'den geçen yıl AB ülkelerine, 32 milyon 712 bin liralık süt ve süt ürünü ihracatı yapıldı Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Uçar: "Avrupalı bebeklere Kırklareli'den süt gönderiyoruz"

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'den geçen yıl Avrupa Birliği (AB) ülkelerine, 32 milyon 712 bin 242 liralık süt ve süt ürünü ihracatı yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "hastalıklardan ari bölge" ilan edilen Kırklareli'de üretilen süt ve süt ürünleri, yurt içindeki çeşitli kentlerin yanı sıra yurt dışına da satılıyor.

Kırklareli'nin temiz havasında, Istranca Ormanları'nın zengin yeşilliğinde beslenen küçük ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen lezzetli ürünler, AB ülkelerinden de talep görüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şerafettin Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli'de 259 bin küçükbaş, 162 bin büyükbaş hayvandan yılda 300 bin ton süt üretildiğini söyledi.

Kırklareli'nin hastalıklardan ari bölge olduğunu belirten Uçar, Türkiye'de tüberküloz ve brusella hastalığından arındırılmış 348 işletmeden 172'sinin Kırklareli'de bulunduğunu ifade etti.

Kentte, AB standartlarında süt üretildiğini vurgulayan Uçar, "2013 yılında AB ülkelerine 32 milyon 712 bin 242 lira tutarında süt ve süt ürünleri ihracat yapıldı. Kırklareli'de hayvancılık her geçen gün gelişiyor. Avrupalı bebeklere Kırklareli'den süt gönderiyoruz" diye konuştu.

Uçar, Kırklareli'nin hayvancılıkta gurur duyulacak bir kent haline geldiğini, AB ülkelerine süt gönderme yetkisi olan 30 işletmeden 7'sinin kentte olduğunu dile getirdi.

Kırklareli'nin yakın gelecekte "Türkiye'nin Hollanda'sı" olacağını vurgulayan Uçar, kentteki işletme sayısının her geçen gün arttığını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

Şerafettin Uçar Avrupa Birliği Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title