Haberler

Kırıkkale'de Berkin Elvan İçin Eylem

Eğitim-sen Kırıkkale Şubesi, Fikir Kulüpleri Federasyonu ile sivil toplum örgütlerinin katılması ile akşam saatlerinde Cumhuriyet meydanında toplanan grup basın açıklaması yaptı.

Eğitim-sen Kırıkkale Şubesi, Fikir Kulüpleri Federasyonu ile sivil toplum örgütlerinin katılması ile akşam saatlerinde Cumhuriyet meydanında toplanan grup basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yüksel Şahin, basın açıklamasında 'Gezi direnişi sırasında Başbakan'ın 'desten yazmaklaö övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Umutla ve inatla yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş, ancak gencecik bedeni bu mücadeleyi daha fazla sürdüremedi. Berkin Elvan'ı, faşizme karşı milyonların ayağa kalktığı, Gezi Direnişinde kaybettiğimiz Abdullah Cömert'in, Mehmet Ayvalıtaş'ın, Ali İsmail Korkmaz'ın, Ethem Sarısülük'ün, Medeni Yıldırım'ın ve Ahmet Atakan'ın yanına uğurluyoruz. KESK olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dahil, bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Şahin Berkin Elvan Kırıkkale Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title