Haberler

Kiralık daire bulamayınca sokakta kalan aile, misafirhaneye yerleştirildi

Güncelleme:

DİYARBAKIR'da kağıt toplayıcılığı yaparak geçimlerini sağlayan, depremde ağır hasar alan evlerini boşaltan 4 çocuklu Oynar ailesi, kiraladıkları depodan da çıkmak zorunda kalınca, yüksek kiralar nedeniyle ev bulamadı.

DİYARBAKIR'da kağıt toplayıcılığı yaparak geçimlerini sağlayan, depremde ağır hasar alan evlerini boşaltan 4 çocuklu Oynar ailesi, kiraladıkları depodan da çıkmak zorunda kalınca, yüksek kiralar nedeniyle ev bulamadı. Sokakta kalan aile, Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanesine yerleştirildi.

Kağıt toplayıcılığı yaparak geçimlerini sağlayan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'ndeki ağır hasar alan evlerini boşaltan 4 çocuklu Sezer (27) ve Hediye Oynar (26) çifti, 2 ay çadırda kaldıktan sonra 2 aylığına kiraladıkları bir depoda 6 ay kaldı. Depo sahibi 'Oğlumu evlendireceğim, çıkın' deyince yine evsiz kalan aile, yüksek kira fiyatları nedeniyle ev bulamadı. Aile bunun üzerine bir hafta önce Kayapınar ilçesindeki bir parkta yaşamaya başladı. Durumunun bildirilmesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sokaktan alınan aile, 15 günlüğüne belediye misafirhanesine yerleştirildi.

'ÇOCUKLARIMIZ DEVAMSIZLIKTAN SINIFTA KALDI'

Eşinin maddi durumu olmadığı için geçimlerini zor sağladığını belirten Hediye Oynar, "Ben bir depo kiraladım, eşyalarımı içine koydum. Kiraladığım deponun sahibi geçici olarak 2 aylığına bize kiraya vermişti. 6 aydır içinde kaldık. Ev sahibinin oğlunun düğünü vardı diye, bizi mecburiyetten çıkarmak zorunda kaldı. Biz de depodan mecburiyetten çıktık, kalacak yer bulamadık. Kiralar 10 bin, 15 bin TL'yi buldu. Ev bulamadık, mecburiyetten parka geldik. Eşim şu an ev arıyor, naylon ve karton topluyor. Sakat ve durumumuz yok. Şu an hasta ve bu şekilde gidip uygun bir ev arıyor. Normalde aşağıdaki parkta kalıyorduk, 2 gündür de bu parka geldik. Kimse de bize burada kiralık ev vermiyor, fakir olduğumuz için. Ne yapacağız bilmiyorum. 2 çocuğum okula gidiyor. İsimleri İlayda ve Baver. Her ikisi de geçen sene devamsızlıktan sınıfta kaldılar. Bu sene yine böyle olacak herhalde. Kayınvalidemin 6 yetimi var, onlara haber bile vermedim. Hiçbir şekilde söyleyemedim. Ailemle de pek görüşmüyorum. Eşimle kaçarak evlendiğim için ailemle de pek görüşmüyorum. Yardım istiyorum. Şimdilik buradayız, ne yapacağız bilmiyorum, burada bekleyeceğiz. Allah'ın emri neyse odur, başka diyecek hiçbir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kiralık Daire Aile Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor?
Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

title