Haberler

Kimse Yok Mu Derneği Olağan Üstü Kongresi Yapıldı

Güncelleme:

Kimse Yok Mu Derneği Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı derneğin genel merkezinde üyelerinin ve yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Hedefler Büyüdü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Genel Başkanı İsmail Cingöz derneğimiz hayata geçirdiği projeleri ile 12 yıl gibi kısa bir süre zarfında 113 ülke de milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştı. Gerçekleştireceğimiz olağanüstü genel kurul toplantısı ile faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda hedeflerimizi yükseltmek, hayata geçirilecek yeni projeler ile ilgili kararlar almak ve tüzük değişikliklerini yapmak üzere bir araya geldik dedi.

Cingöz, derneğimizi geleceğe hazırlarken daha çabuk hareket eden, daha çabuk karar alabilen, daha proaktif bir yönetim yapısına gidiyoruz. Bu nedenle 9 olan yönetim kurulu üye sayımızı 15 üyeye çıkartıyoruz. Dernek tüzüğümüzde yapacağımız düzenleme ve değişiklikler de etkinliğimiz ve hızımızı arttırmaya yönelik olacaktır. Bu hususta yönetime dahil edilen mühendis, doktor, öğretmen üyelerimiz derneğimizin faaliyet gösterdiği alanlarda uzman kişilerden oluşuyor. Ayrıca ulusal ve uluslararası alanlarda faaliyetlerin hızlı ve etkili olması adına Ankara ve Brüksel'de görev yapacak başkan yardımcıları göreve getirildi. Ayrıca kadınların sivil toplumdaki etkinliği göz önünde bulundurularak yeni yönetimimizde kadın üyelerimizin sayısı arttırılmıştır. (4 üye)

Cingöz, son birkaç ayda yaşanan olumsuzluklara rağmen halkımızın derneğimize duyduğu güven katlanarak artmış ve bir buçuk ay gibi kısa bir sürede derneğimize kayıtlı gönüllü sayısı 56 binden 170 bin gönüllüye ulaşmıştır. Bu da gösteriyor ki derneğimiz Türkiye malolmuş bir yapıdır. Biz insana saygının gereğini yapıyoruz ve halkımızın teveccühünü yaptığımız işin doğruluğunun onayı olarak değerlendiriyoruz dedi.

2015 YILINDA FAALİYETLER İKİYE KATLANIYOR

Kimse Yok Mu Derneği yönetim kurulu 12 yıldır uluslararası alanda faaliyette bulunduğu ve hayata geçirdiği projelerini 2015 yılında katlamak üzere karar aldı. Temiz Su Projesi ile hayata geçirilen 1.630 temiz su kaynağı (kuyu) 2015 yılı hedefinde 3.000 adet yeni su kaynağı (kuyu) olarak ihtiyaç sahipleri için hayata geçirilecektir.

Dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen Yetim Projeleri ile günümüze kadar ulaşılan 60 bin yetim sayısı 2015 yılı içerisinde 120 bin yetimi kapsayacaktır. Ayrıca devam eden diğer projelerde de hedefler bu doğrultuda katlanarak artacaktır.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUN GÜNDEMLERİ

Başkanlık divan seçimi

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Denetim Kurulu Raporunun okunması ve müzakeresi

Bilanço ve Gelir Tablosunun okunması ve müzakeresi

Yönetim Kurulunun ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı ibrası

Gelir Tablosu ve Bilançoların ibrası.

Tüzük Değişikliği

Yönetim ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title