Haberler

Kım Yong Moon'un 'Totemler'i Tophane-İamire'de

Güncelleme:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeriler 'de yer alıyor.

Seramikler: Kim Yong Moon

Fotoğraflar: Ahmet ÖZYURT

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 2013 Kore Kültürü Tanıtım Yılı kapsamında İstanbul'daki ilk sergi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeriler 'de yer alıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeriler , Koreli çömlek ustası Kim Yong Moon'un 'TOTEMLER KAPADOKYA'DA sergisine ev sahipliği yapıyor. Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mahmut Bozkurt eşliğinde gerçekleşen serginin açılışında Koreli çömlek ustası Kim Yong Moon, geleneksel Kore çömleği yapımını canlı bir sunumla sergiledi.

Sergide bir konuşma yapan Kore Büyükelçisi Lee Sangkyu "Bu sergiyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle sunmaktan gurur duyuyoruz. Kardeş ülkemiz Türkiye ile birçok kültürel faaliyette bulunmaktayız. Bu sergi de bu tür faaliyetlere bir örnektir. Aynı zamanda bu sene Topkapı Sarayı'nda Kore'nin çok önemli tarihi eserleri sergilenecek ve Kore kültürü tanıtılacaktır. 31 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul-Gyengju Dünya Kültür Expo 2013 gerçekleşecek. Her iki ülkenin birbirini anlaması ve ilişkilerini daha sağlam temellere dayandırmasında bu etkinliklerin önemli olduğu düşünüyorum'' dedi.

Kapadokya'dan ilham aldı

Sanatçı ise, 'Totemler Kapadokya'da' sergisinin oluşum öyküsünü şöyle anlatıyor: "Kapadokya üç milyon yıldır volkanik patlamalarla şekillenen kırmızımsı kahverengi, beyaz, turuncu renklerdeki volkanik tüflerin jeolojik oluşumunun kat kat yığılarak uzun yıllar yağmur ve rüzgarlarla şekillenen Tanrı'nın yaptığı heykeller ve böyle eksantrik şekillerle dolu. Bir gün Kapadokya'da gezerken Tanrı'nın yarattığı bu heykellerin cazibesine kapılıp deli gibi çalışmaya başladım ve orası benim için bir masal oluverdi.

Kapadokya şekillerine benzeyen totemler yaptım. Dahası,Kapadokya eskiden İpek Yolu'nun geçtiği, develerin gösterişli geçit törenine sahne olan bir yer, o zamanların bu hallerini gözümde canlandırarak totem eserlerim şekillendi. Bu serginin Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenmesinden büyük sevinç duyuyorum."

Fotoğraflar ve totemler 30 Nisan 2013 tarihine dek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeriler'de sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane Kore Güncel Haberler

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title