Haberler

Kılıçdaroğlu'nun İtirazı Kabul Edildi: Mahkeme "5'li Çetenin Hamisi" Sözü ile İlgili Tedbir Kararını Kaldırdı

Güncelleme:

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı “5’li çetenin hamisi” sözüne getirilen ihtiyati tedbir kararı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, “Erdoğan'a yöneltilen ‘5'li Çetenin Hamisi’ eleştirisi özelinde (sözde) Hakim tarafından konulmaya çalışılan konuşma yasağı sonlandırıldı” dedi.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı "5'li çetenin hamisi" sözüne getirilen ihtiyati tedbir kararı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Erdoğan'a yöneltilen '5'li Çetenin Hamisi' eleştirisi özelinde (sözde) Hakim tarafından konulmaya çalışılan konuşma yasağı sonlandırıldı" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığı "5'li çetenin hamisi" sözü için Erdoğan'ın avukatının talebi üzerine Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından nisan ayında ihtiyati tedbir kararı konulmuştu. Hukukta anamuhalefet liderine yönelik olarak bu şekilde bir tedbir kararının örneği olmadığı belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik bu karara itiraz etmişti. Bu itiraz bugün Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından değerlendirilmek üzere duruşma yapıldı.

Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı tedbir taleplerinin gerekçesini dört maddede açıklayarak, Kılıçdaroğlu'nun avukatının yaptığı itirazın reddini, özetle şu şekilde talep etti:

"Bizim tedbir talebimiz dört ana başlık altında değerlendirilecek olursa, birincisi mahkemece kişilik haklarına yönelik haksız saldırıda bulunması halinde önleyici tedbir kararı verilip verilemeyeceği, ikincisi Hukuk Muhakemeleri Kanununun 389'uncu vd. maddelerinde belirtilen şartların oluşup oluşmadığı, üçüncüsü söz konusu kararın milletvekillerinin yasama dokunulmazlığı ve sorumsuzluğu kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği, son olarak  da TMK 24. Maddesi kapsamında söz konusu ifadelerin kişilik haklarına haksız bir saldırı olup olmadığının tespiti noktasıdır… Davalının kullanmış olduğu ifadelerin sistematik olarak kullanılması ve kullanmaya devam etmesi değerlendirildiğinde devam eden bir saldırı olarak bu ifadelerin görülmesi gerektiği… söz konusu ifadelerin tazminat davasına konu olması nedeniyle özel hukuk alanına girmesi nedeniyle davalının milletvekili olması nedeniyle yasama dokunulmazlığı ve sorumsuzluğu değerlendirilemeyeceği anlaşılmaktadır."

"HAKİM SUÇ İŞLEMİŞTİR"

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelerin kişilik haklarına haksız saldırı mahiyetinde olup olmadığının açılan tazminat davasının sonucunda belli olacağını bildirerek, "Henüz yargılama devam ederken bu şekilde bir tedbir kararı verilmesini hukuka uygun bulmuyoruz. Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin söz konusu ihtiyati tedbir kararı bizce saçma sapan ve paçavra niteliğindedir. Ayrıca bu kararı veren hakim suç işleyerek söz konusu kararı vermiştir. Biz bu şekildeki bir tedbir karanın iktidar mensupları aleyhine verilemeyeceği kanaatindeyiz" dedi.

Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı itirazı yerinde bularak, ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik karar hakkında sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, Erdoğan'a yöneltilen '5'li Çetenin Hamisi' eleştirisi özelinde (sözde) Hakim tarafından konulmaya çalışılan konuşma yasağı sonlandırıldı! O Hakimin katılamadığı bugünkü duruşmada başka Hakim tarafından absürt tedbir kararı kaldırıldı."

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Hakim Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title