Haberler

Kılıçdaroğlu'nu kızdıran SADAT reklamı için kanal yönetiminden açıklama geldi

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun usta gazeteci Uğur Dündar'ın gündeme ilişkin sorularına yanıt verdiği programda yayınlanan SADAT reklamı büyük bir kriz yarattı. Yayın sırasında gösterilen alt bant reklamına Kılıçdaroğlu, "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" sözleriyle tepki gösterirken, kanal yönetiminden de yaşanan gerilim sonrası yazılı açıklama geldi.

Duayen gazeteci Uğur Dündar, TV100'de 'Haftanın Panoraması' programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk etti. Dün akşam bant kaydından yayımlanan programda Kılıçdaroğlu, Dündar'ın gündeme ilişkin merak edilen sorularına yanıt verirken, yayın esnasında alt banttan gösterilen gösterilen SADAT reklamı ortalığı fena karıştırdı.

KILIÇDAROĞLU: AKLINIZI ALIRIM SİZİN

Kılıçdaroğlu'nun "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdiği gelişmenin ardından programın yayınlandığı kanaldan da açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu'nu kızdıran SADAT reklamı için kanal yönetiminden açıklama geldi

KANALDAN DA YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer imzalı yazılı açıklamada, "TV100 yayına başladığı ilk günden itibaren şimdilerde unutulmuş gerçek anlamda "Merkez medya" kavramının içini doldurmaya çalışmıştır. Kimseye küfür etmeden, hedef göstermeden herkesin görüşünü ekrana yansıtmayı görev edinmiştir. Bizim tarafımız doğrulardır, haberin namusudur, yorumun özgürlüğüdür. O yüzden yayın yelpazemiz çok geniştir. Geniştir, çünkü ailemizde yer alan haberci ve yorumcularımız dilediğince görüşlerini açıklarlar.

"BİZİ SINIRLAYAN ŞEYLER YASALARIN YANI SIRA AHLAKİ DEĞERLERDİR"

Hiçbir siyasi programımızda, hiçbir görüş tek başına yer almaz. Mutlaka diğer görüş de karşısında bulunur. ikisi hatta üçü-dördü tartışır. Halk da kendi payına düşeni alır. Bizi sınırlayan şeyler, yasaların yanı sıra insanı insan yapan ahlaki değerlerdir" denildi.

"VARILMAK İSTENEN NOKTALAR BİZLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ"

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Mesleki olarak hepimizin ustası Sayın Uğur Dündar, dün akşam ilk programıyla ekranımızdaydı. Konuğu ise çok önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu idi. 90 dakika olan program önemine binaen aralıksız olarak iki kez tekrar edildi. Sayın Uğur Dündar adeta röportaj nasıl yapılır dersi verdi. Ancak bir alt bant yüzünden bir anda sosyal medyada bir linç hareketi başladı. Üstelik bu konuda hiç bir dahli bulunmayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar hedef alınarak. 8 saniyelik alt bant reklamından yola çıkılarak varılmak istenen noktalar bizleri hayrete düşürdü.

"YAYIN YÖNETİMİ DURUMU FARK ETTİĞİ AN MÜDAHALE BULUNDU"

İşin aslı ise şöyleydi; SADAT geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi. Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz SADAT reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu. Nitekim Sayın Uğur Dündar'ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100'ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetimi durumu fark ettiği an müdahalede bulundu. Reklam kaldırıldı.

"NE DARBECİLİĞİMİZ KALDI, NE SİLAHLI MESAJ VERDİĞİMİZ"

Program tekrarında da yer verilmedi. Ancak bu arada kıyamet koptu. Ne darbeciliğimiz kaldı, ne silahlı mesaj verdiğimiz. Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır. Ancak reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden Sayın Uğur Dündar'ın, hele hele de Sayın Kılıçdaroğlu'nun hedef alınması kabul edilemez.

"BU OLAYDAN DERS ALINMIŞTIR, TEKRARI ÖNLENECEKTİR"

Böylesi masum sayılabilecek bir hatadan yola çıkılarak kişi ve kurumları yok etmeye çalışmak en azından belli değerleri savunduğunu söyleyenlere yakışmamaktadır. Bu olaydan tabii ki ders alınmıştır. Tekrarı önlenecektir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Uğur Dündar SADAT Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500

Yorumlar (7)

Alkurt:

CHP CI DEGILIM AMA SIYASETIN DINDEN UZAK DURMASI LAZIM. HEM KIMDIR BU SADATLAR YA?. TÜRKIYE SADECE SADATLARIN DEGILDIR. TÜRKIYE AZIZ VE ASİL TÜRK MILLETININDIR.

59
36
yanıtYanıtla
Fikret Çatak:

Katılıyorum. Ama Sadat faaliyetlerini takip etmenizi tavsiye ederim.

yanıt2
yanıt3
Alkurt:

Fikret, tesekkür ederim haklisin..Sadatlari BIR arastirmam lazim.

yanıt0
yanıt0
Fikret Çatak:

Bedelini de sandıkta sorarım. Uğur Dündar da özür dilemeyi kessin artık bu kadar eziklik yeter. Başını dik tut kimse kimseye dış geçiremez müsade de etmeyin.

6
12
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Reklam kokan hareketler....Biri umre,diğeri Sadat Tiyatrosu sergiliyor...

13
3
yanıtYanıtla
Fikret Çatak:

kimse kimsenin aklını alamaz tv100 elbette reklam yapacak. Yok öyle bir yol. Çünkü işi bu. Bu tip laflar bir kesimde iş görür ama şahsen bende geri teper bu.

9
4
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Kilicdaroglunun gündem oluşturması için, oluşturulmuş Mizansen....Her zamanki gibi bu taktikleri cahil seçmenler yer...

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title