Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Bülent Arınç'ın "seçimleri erteleme" çağrısı hakkında ilk sözler: Seçimden kaçmak istiyorlar, zararını tüm ülke çeker

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın depremin etkilediği 10 ilde yaşanan felaketten dolayı seçimlerin bir defaya mahsus ertelenmesi çağrısı hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Seçimin ertelenmesi taleplerinin altında seçimden kaçma iradesi var. Ancak bu iradeyi YSK üzerinden hayata geçirmek yani kendi çıkarlarına göre bir defaya mahsus özel kararlar aldırmak istiyorlar. Seçimden kaçmanın hiç kimseye bir yararı yoktur. Ancak zararını tüm ülke çekecektir" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremler, toplam 10 ilde etkisini göstererek çok sayıda binanın yıkılmasına ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Enkaz altındaki vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ederken Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucularından olan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak işaret ettiği seçimlerle ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

ARINÇ'TAN 'SEÇİMLER ERTELENSİN' ÇAĞRISI

Arınç, depremlerin ardından yaşanan felaketten dolayı en geç 2023 Haziran ayında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin bir defaya mahsus ertelenmesi çağrısını yaptı. Yazılı açıklamasında Arınç, seçmen kütüklerinin geçersizleştiğini ve seçim yapmanın hukuken ve fiilen imkansız hale geldiğini öne sürerek, seçimlerin 2024 Yerel Seçimleriyle birleştirilmesi veya seçimlerin Kasım 2023'e ertelenmesi önerisinde bulundu.

"TALEBİN ALTINDA SEÇİMDEN KAÇMA İRADESİ VAR"

Gündem olan bu çıkışa ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. Gazeteci ve yazar Murat Yetkin'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Seçimin ertelenmesi taleplerinin altında seçimden kaçma iradesi var. Ancak bu iradeyi YSK üzerinden hayata geçirmek yani kendi çıkarlarına göre bir defaya mahsus özel kararlar aldırmak istiyorlar. Sayın Arınç'ın açıklaması bunu gösteriyor" dedi.

"ZARARINI TÜM ÜLKE ÇEKER"

Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Tekrar ediyorum; kimseye özgü hukuk normu oluşturulamaz. Yapılması gereken, ister erken seçim olarak 14 Mayıs, ister zamanında 18 Haziran olsun, ivedilikle seçim tarihinin belirlenmesidir. Seçimden kaçmanın hiç kimseye bir yararı yoktur. Ancak zararını tüm ülke çekecektir" ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Bülent Arınç Sözler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (13)

Ercan Sevinc:

Yahu seçim e gitsekte bizim 6 li masaya verecek oyumuz yok boşuna heveslenmeyin

73
58
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

SİZ ZATEN 7 DEPREM OLSA VAZGEÇMEZSİNİZ,ALLAH TAN KORKUNUZ YOK

yanıt13
yanıt16
İDRİS ÇELİK:

Ne seçimi seçim falan istemiyoruz bizim derdimize bak bunların derdine bak işiniz gücünüz koltuk sevdası ülke olarak hep birlikte kalkınmayın peşine düşün ayıptır günahtır

75
52
yanıtYanıtla
Yıldıray Özel :

şu durum kimin yüzünden yönetemiyor insanlar akp yüzünden ölüyor oy almak için herşeye onay vere vere bu duruma geldi bir de sen yorum yapma cahilll yaşlı parti

yanıt44
yanıt57
GERÇEKÇİ...!!!!!:

bülent bey siz seçimi bir hafta erteleyin, sonra kemal beyin keyfine göre, şöyle yapalım enkaz altındakileri yaralıları ölenlerimizi bırakalım haftaya seçime gidelim,, çünkü şu an her şeyden önemli olan seçim, lan bir durun çıkarcı adamlar durun

78
43
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

ANAYASA VAR VAKTİNDE YAPILACAK HERŞEYİN BİR BEDELİ VAR AKP MHP ÖDEYECEK BUNU

yanıt15
yanıt21
Ques who:

Sende siyasi parti liderisin işte bu tuzağa düşülür mü kendini ne kadar antipatik gösterdiğinin farkında değil misin 75 yaşına gelmişsin ama hala hiç bir şey öğrenememişsin ve ülke yönetmek istiyorsun oy istiyorsun kasap et derdinde koyun can derdinde

54
30
yanıtYanıtla
Haşim Örnek:

Bu adama birisi bu ülkede bir felaket yaşandığını anlatsın, yazıklar olsun ya sözün bittiği yerdeyiz

45
20
yanıtYanıtla
Ömer Kirman:

Anlatsan anlamaz

yanıt28
yanıt9
Ömer Kirman:

Arınç söylemişse bilin ki muhalefetten yana olduğu için yapmıştır. En büyük muhalefet liderinden daha fazla muhaliftir şuan ki hükümete..

40
16
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title