Haberler

Kılıçdaroğlu'na soruldu: "Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" sözünüzü Trabzon'da tekrarlayabilir misiniz?

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na katıldığı programda "'Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız' şeklindeki ifadenizin aynısını Trabzon meydanında tekrarlayabilir misiniz?" sorusu soruldu. Net bir yanıt vermeyen Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş'ı ben istesem de serbest bırakamam. Serbest bırakacak olan yargıdır. Ben niçin yargılandılar diye itiraz etmedim. İtirazım niçin mahkeme kararları uygulanmıyor buna." dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV isimli Youtube kanalının Mevzular Açık Mikrofon isimli programına katıldı. Merakla beklenen program yayınlandı.

"TRABZON MEYDANINDA TEKRARLAYABİLİR MİSİNİZ?"

Programda bir kişi Kılıçdaroğlu'na "2013 yılında o dönem başbakan olan sayın Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de bir konuşmasında 'Biz Türkçülüğü de Kürtçülüğü de ayaklar altına almış bir partiyiz' dedi. Siz bunun üzerine 'Aynı sözleri Rize'de de söyleyebilir misiniz?' şeklinde başbakana meydan okudunuz. Şimdi siz de ' Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız' şeklindeki ifadenizin aynısını Trabzon meydanında tekrarlayabilir misiniz?" diye sordu.

"TBMM'Yİ PKK YÖNETİYOR DİYEBİLİR MİYİZ?"

Kılıçdaroğlu ise soruya net bir yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu soruyla ilgili şunları söyledi: "HDP, HDP dediniz PKK ile eşleştirdiniz. HDP dediğiniz parti sırası gelince TBMM'yi 1 hafta yönetiyor. Şimdi biz TBMM'yi PKK yönetiyor diyebilir miyiz? Devleti bu kadar itibarsız hale getirebilir miyiz? Bir dili kullanırken dikkatli olmalıyız.

"SERBEST BIRAKACAK OLAN YARGIDIR"

İnsanları ayırdık, kutuplaştırdık. Görüşlerimiz ayrı olabilir, birbirimize saygı duymalıyız. Selahattin Demirtaş'ı ben istesem de serbest bırakamam. Serbest bırakacak olan yargıdır. Ben niçin yargılandılar diye itiraz etmedim. İtirazım niçin mahkeme kararları uygulanmıyor buna."

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Trabzon Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

500

Yorumlar (10)

Ufuk Gökceoglu:

Beyni karışık, kendini adalet ve mazlumların hamisi gibi göstermeye çalışan kirli ruhlu insanlara oy vermeyin. Geçmişi ve geleceği aşikar olan bu kesim bizim ve çocuklarımızın felaketidir, verilen her oyun vebali var. Birlikte batarız neticede, kendinize gelin lardeşlerim. Hazır düzeni bozmayalım.

170
84
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

mahkeme kararı derken aihm den bahsediyor Türk yargısından değil. nede olsa bu kelime oyunlarına kanacak kitleleri mevcut

174
64
yanıtYanıtla
Ömer Yeldan:

Aynı mahkeme erdoğan içinde zamanında serbest kalmalı dedi o zaman niye çıkıp ağlamadın ?

yanıt41
yanıt18
Ali ihsan:

ömer kardeşim boşver bu kardeşimizin daha zamana ihtiyacı var

yanıt17
yanıt13
Mehmet:

Hangi soruya net bir yanıt verdi ki? 14 Mayıs öncesi ve sonrası arasında dağlr kadr fark var. Bu kadar oksimoron bir olgu olamaz. Kim niye güvensin? Kabak tadı verdi artık siyaset. Bir insan söylediğini, videolu kayda rağmen inkar ediyrsa, hele hele bizi "aptl" yerine koyup esas cevapların arkasından dolaşıyorsa, bağlamı değiştirp muğlak cevaplarla geçiştiriyorsa, azıcık dürüstlük emaresi olan her birey böylelerinden korkar, temkini elden bırakmaz. Artık bunların haber değeri bile kalmadı gözmde

132
45
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

iyice rotası şaştı. Bir öyle bir böyle olmaz. Bu şahısa oy veren kişilerin kendini sorgulama zamanı gelmiştir.

106
47
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Bu tarz sorulara bu aralar evet cevabı alamazsınız, malum kendisi şu sıralar Milliyetçi modunda...

90
36
yanıtYanıtla
RDK 1903 :

verilen hukumleri yok say, serbest bırakacağız de ,kazanamayınca kıvır. sanada yakışan bu KK.

79
32
yanıtYanıtla
Tuğrul Kademe:

Yıne bı dediğin diğerini tutmuyor kemal bey madem sen istesende serbest bırakamassın ne diye meydanlarda serbest bırakacagım diye bagırıyorsun nabza göre şerbet verıyorsun dik dur biraz tutarlı ol

56
19
yanıtYanıtla
ali tartan:

Sen nasıl bir varlıksın yaa sorulan soruya cevap nerde bir oraya bir buraya kıvırt ancak

45
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title