Haberler

Kılıçdaroğlu'na, "İBB'den atıldım" diyen kişinin İBB çalışanı olmadığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Katıldığı programda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na İBB'den atıldığını söyleyen Ozan Şimdi'nin İBB çalışanı olmadığı ortaya çıktı. İBB, Şimdi'nin 153 Çözüm Merkezi ihalesini kaybeden özel şirketin çalışanı olduğu, yeni firmanın da kendisiyle çalışmadığını belirtti. İBB Basın Danışmanı Murat Ongun ise, "Abisi iletişim ofisimizde çalışmakta, amcasının oğlu da zabıta personelimizdir. 4 yıldır onlarla birlikte uyumla çalışıyoruz. Bizde tek kriter; Liyakattir." dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un sunduğu "Mevzular Açık Mikrofon" programına konuk olarak soruları yanıtladı. Programa katılan Ozan Şimdi isimli kişinin Kılıçdaroğlu'na sorduğu soru dikkat çekti.

İBB'DEN ATILDIĞINI SÖYLEDİ

İBB'de CHP yönetime geçtikten sonra 10 binin üzerinde kişinin işten atıldığını, kendisinin de bunlardan birisi olduğunu söyleyen Şimdi, "Cumhurbaşkanlığı kampanyanızda hala nasıl oluyor da 'Bay Kemal sözünden dönmez, sana söz' diye kampanya yapabiliyorsunuz?" diye sordu.

"KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNANMASINI İSTEMEM"

Kılıçdaroğlu, "Hala bugün aynı görüşteyim. Hangi gerekçeyle benim işten atıldığınıza bakmam lazım. Adınızı, soyadınızı, hangi birimde çalıştığınızı bana verirseniz benim bunu sormam lazım. Ben hangi görüşte olursa olsun hiç kimsenin ekmeğiyle oynanmasını istemem. Bu konuda emin olun." yanıtını verdi.

İBB ÇALIŞANI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ozan Şimdi'nin İBB çalışanı olmadığı ortaya çıktı. İBB'den yapılan açıklamada, "İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü 153 Çözüm Merkezi operasyonunu ihale kapsamında dışarıdan yükleniciler ile yönetmektedir. Bu kapsamda çalışan kişiler İBB personeli olmayıp ilgili işi yürüten firma kapsamında çalışmaktadırlar. Her yıl yenilenen ihale süreçleri kapsamında firma değişiklikleri olmaktadır. Ozan Şimdi de ihale kapsamında o dönem bu işi yürüten firmanın çalışanıdır. 2021 yılı sonunda yenilenen ihale ile Çözüm Merkezi işi başka bir firma tarafından yürütülmeye başlanmış, yeni firma ile Ozan Şimdi ile devam etmemiş, kişi tazminatını alarak ayrılmıştır" ifadelerine yer verildi.

"ABİSİ VE AMCASININ OĞLU BİZİMLE ÇALIŞIYOR"

İBB Basın Danışmanı Murat Ongun ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bu soruyu soran kişi İBB çalışanı değildir. Özel bir şirket elemanıdır. Şirketi ihaleyi alamadığı için işi sona ermiştir. Abisi iletişim ofisimizde çalışmakta, amcasının oğlu da zabıta personelimizdir. 4 yıldır onlarla birlikte uyumla çalışıyoruz. Bizde tek kriter; Liyakattir."

Kılıçdaroğlu'na, 'İBB'den atıldım' diyen kişinin İBB çalışanı olmadığı ortaya çıktı

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Murat Ongun Zabıta Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (12)

Orhan Güçlü:

Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi durumu vardır.

197
15
yanıtYanıtla
İbrahim2345:

Çevremde tandığıdım gerekirse ismini vereceğim en az 2 kişi biliyorum İbb den Ekrem İmamoğlu geldikten sonra işten çıkarılan bunu kendilerinde biliyor neden inkar ediyorlar zaten o insanlar büyükşehirin saraçhane binası önünde eylem yaptılar günlerce. İnsanlar bu kadarda balık hafızalı değil yani.

79
82
yanıtYanıtla
Emre Guler:

bu arkadas da ıddaa edıyordu fakat acılama geldı kesınlke ıbb ıle alakaı bır durum degıl aılesınden 2 kısı beledıyede calısıyor dıye sımdı kıme ınanalım senın ıdaana mı yoksa ıbb yetkılelerın ıddaasına mı ?

yanıt33
yanıt11
Mehmet Vatandaş:

seçimlere on onbeş gün kala işe alınırsan çıkarılmayıda göze alacak kardeşim

yanıt61
yanıt11
Deniz Fırat:

Yalan soylemek, iftira atmak bunlar icin normallesti ve kimse yadirgamiyor.

115
8
yanıtYanıtla
Alphan Sina:

10bin işçinin çıkarılmış olması yalan ve iftira mı yani? Bu adamın yalan söylemesi Kılıçdaroğlu'nun verdiği namus sözünü tutmadığı gerçeğini değiştirmiyor ki? Neden tüm yalancılara karşı durulmuyor?

27
84
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Abisi ve kuzeni orada çalışıyorsa zaten CHP'li olmadığını nereden bileceğiz? Belki sizin başörtüsü takıp tiyatro yapan partilileriniz gibi, aslında AKP'li değil CHP'li birini çıkardınız demekki oraya

yanıt10
yanıt20
Şerif Ali:

Genç tercih ettiği partiye yakışanı yapmış. Balık baştan kokar...

98
11
yanıtYanıtla
İbrahim2345:

Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın seçimden önce sadece az bir kesim var idi işe alınmış ama bunlar onuda bahane ederek güzelce kıyım yaptılar yıllarını vermiş insanları sorgusuz sualsiz attılar boş konuşmanın anlamı yok depremzedelere oy vermedi diye hakaretler edenlerden herşey beklenir.

30
53
yanıtYanıtla
Hayri :

Hiç bir yerden öyle 10 bin kişi falan çıkarılmaz belediyeler mevsimlik işçi alımı yaparlar bunlar kadrolu eleman değildir zaten akitleri ona göre yapılır sözleşme sonunda çıkartılırlar normal kadrolu eleman olacak çat diye çıkaracaksın ülkede en imkansız yasalardan biridir bu

38
11
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title