Haberler

KETOB'un Yeni Yönetim Kurulu BAKA'da

Güncelleme:

BAKA ile Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yeni yönetim kurulu üyeleri biraraya geldi.

Toplantıda; Antalya'nın turizm merkezi ilçesi Kemer'in mevcut durumu, sürdürülen çalışmalarla ilçedeki turizm kalitesinin daha da artırılması için kurulması planlanan deniz suyu ve hava kalitesinin belirleyecek ölçüm ve analiz laboratuvarı konusu ele alındı.

Mevcut işbirliğinin artırılması ve birlikte yürütülecek çalışmalar ile Antalya Körfezi'nde kıyı deniz ulaşımı konusunun ele alındığı toplantıda, Antalya-Kemer arasında deniz ulaşımının sağlanması için çalışmaların artırılmasına da vurgu yapıldı.

KETOB'un Tayyar Gül başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi'nde (YDO) BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek'i ziyaret etti. BAKA'nın faaliyetleri, çalışmaları ve diğer etkinliklerini takdirle takip ettiklerini vurgulayan KETOB Başkanı Gül, turizmde önemli bir yerde olan Kemer'e gelen turistlerin yüzde 65'ten fazlasının Rus olduğunu, Kemer'in güzel doğası ve destinasyonunun tanıtımı için başta Rusya olmak üzere birçok ülkede çalıştıklarını söyledi.

KETOB Başkanı, deniz suyu ve hava kalitesinin ölçümünü yapacak uluslararası akreditasyonu olan ölçüm ve analiz laboratuvarı kurmayı hedeflediklerini, bunun da Kemer'in turizm kalitesini artıracağını kaydetti.

POTANSİYELİN DEĞERLENDİRİLMESİ

KETOB'un yeni yönetim kurulu üyelerini kutlayıp başarılar dileyen BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, Kemer ve çevresinin turizmde önemli merkez olduğunu belirtti. KETOB ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Engin, "Körfez ülkelerinin tur operatörlerinin getirildiği Fam Trip programlarında Arap turistler bölgeye ve muhteşem doğasıyla Kemer'e hayran kaldı.

Arap turistler tatilde kişi başına ortalama 3 bin dolar harcama yapıyor. Kemer'in Arap piyasası da dâhil olmak üzere tüm ülkelerde potansiyelinin değerlendirilmesi lazım, bunun için çalışmalarımızı artırmalıyız" dedi.

BAKA ve Antalya Valiliği'nin sağlık turizmindeki mevzuat eksikliği ve bu yüzden yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile resmi yazışmalar yaptığını hatırlatan Genel Sekreter Tuncay Engin, "Özellikle Antalya Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak bize bu konuda çok büyük destek sağladı.

BAKA olarak sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren hastaneler ve tesisler ile birebir görüşmeler gerçekleştirerek kuruluşların sorunlarını dinledik" diye konuştu.

BAKA'nın 11 Mayıs 2011'de geniş katılımlı Sağlık Turizmi Paneli düzenlediğini hatırlatan Engin, sözlerini şöyle tamamladı: "Konunun paydaşları arasında sektörün sorunları ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişi sağlandı.

Bu panelin yapılmasına müteakip bir ay içerisinde sağlık turizmi mevzuatı çıktı. Mevzuatın çıkmış olması önemli bir adım oldu, fakat bu mevzuatta da sektörden gelen talepler çerçevesinde revizyonlar her zaman mümkün. Kemer'in sağlık turizmi potansiyeli değerlendirilmeli. BAKA bu konuya büyük önem veriyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Alaattin Özyürek Antalya Kemer Tuncay Engin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title