Haberler

Kent Konseyi Kültür Sanat Şölenine Yoğun Katılım

Güncelleme:

"Kültür Sanat Haftası", 150 eserden oluşan serginin açılışıyla Ressam Şefik Bursalı - RŞB Sanat Galerisi´nde start aldı.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun, kültürel miras olan el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak amacıyla başlattığı "Kültür Sanat Haftası", 150 eserden oluşan serginin açılışıyla Ressam Şefik Bursalı - RŞB Sanat Galerisi´nde start aldı.

Bir hafta sürecek olan kültür sanat haftası kapsamında ebru, tezhip, çini, rölyef, takı, filografi, minyatür, bakır, dokuma, koza, kaligrafi ve deri tasarımı gibi sanatlar ustalar tarafından anlatılacak.

Bursa Kent Konseyi´nin (BKK) tamamen gönüllülerin katkılarıyla hazırladığı ve bir hafta sürecek olan Kültür Sanat Haftası, 150 eserden oluşan serginin açılışı ve görkemli Osmanlı Kaftanları defilesiyle başladı.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun, kültürel miras olan el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak, atölye çalışmalarını anlatmak ve şehrin kültür hayatına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Kültür Sanat Haftası, Ressam Şefik Bursalı - RŞB Sanat Galerisi´nde start aldı. Gönüllü sanatçıları ve sanata gönül vermiş insanları sergi ve panel gibi faaliyetlerde buluşturan programın açılış törenine, çok sayıda sanatsever katıldı.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, bir hafta boyunca şehre faydalı çalışmalar kazandıracaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla, Kent Konseyi'nin güçlü organizasyon yapısıyla Bursalıları kültür ve sanatla buluşturduklarını ifade eden Semih Pala, BKK'nin Türkiye'nin en güçlü ve en büyük kent konseyi olduğunu hatırlattı. Pala, 4 Meclis, 30 Çalışma grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle yılda 1500 faaliyet yapabildiklerini anlattı. BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu üyelerine yaptıkları örnek çalışmadan ötürü teşekkür eden Pala, "BKK bünyesinde profesyonel çalışma bulunmuyor. Her şey gönüllülük esasına göre yürütülüyor. Kültür Sanat Haftası programı da tamamen gönüllülerin emekleriyle sürdürülüyor. Bir hafta boyunca RŞB Sanat Galerisi'nde farklı ve faydalı çalışmalar yapılacak. Bilmediğimiz birçok konu hakkında insanlarımız bilgilendirilecek. Kent Konseyi olarak çok daha güzel ve büyük işler yapmayı hedefliyoruz. BKK'nin çalışmaları zaten Türkiye boyutunda ses getiriyor. Yakın zamanda bunu dünya boyutuna taşımak istiyoruz" dedi.

Pala, Bursalı gönüllü sanatçıların eserlerini, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla ilçelerde, diğer şehirlerde, Avrupa ve Amerika'da sergilemeyi de planladıklarını söyledi.

BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Gülay Ünal ise, Anadolu'nun sahip olduğu zengin kültür ve sanatı yeni nesillere aktarmak, ecdadın bıraktığı mirasa sahip çıkmak amacıyla projeyi başlattıklarını söyledi. BKK Başkanı Semih Pala'ya ve BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin'e desteklerinden ötürü teşekkür eden Ünal, "Bir hafta boyunca kültürümüzü, sanatımızı eğitim ve görsellerle anlatacak dolu dolu program hazırladık. Bursa'da bu tarz bir çalışmaya imza attığımız için mutluyuz. Çalışma Grubumuzda ebru, hüsnü hat, tezhip, çini, rolyef, takı, filografi, minyatür, bakır, dokuma, koza, kaligrafi, deri tasarım, kurdele nakışı ve el baskısı gibi sanat çalışmaları yapılıyor. Projede emeği geçen Kent Konseyi ailesine ve çalışma grubu üyelerine teşekkür ediyorum. Kültür Sanat Haftası'nı Bursa'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gönüllü sanatçılar tarafından el emeğiyle yapılan Kabe-i şerif maketinin gösterime sunuldu. Kabe-i şerifin birebir aynısı olan el emeği çalışma, katılanlara duygusal anlar yaşattı. Daha sonra ise katılanlara hurma ikram edildi.

Konuşmaların ardından ebru, tezhip, çini, rolyef, takı, filografi, minyatür, bakır, dokuma, koza, kaligrafi, deri tasarımı olmak üzere 12 başlıkta 150 eserden oluşan sergi ziyarete açıldı.

Kültür Sanat Haftası'nın bugünkü ve yarın ki program şöyle;

"18 Şubat Salı
Saat 13.00 Atölye çalışması (Ebru)
Saat 18.00 Ustalarla söyleşi
Saim Devrilmez (Filografi üzerine)
Mahmut Peşteli ve Tuğba Balcıoğlu (Ebru ile hasbihal)
19 Şubat Çarşamba
Saat 13.00 Atölye çalışması (Çini)
Saat 15.00 Türk Sanat Müziği
Saat 18.00 Ustalarla söyleşi
Safiyüddin Erhan (Şahsiyet, şehir ve medeniyet)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Gülay Ünal Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title