Haberler

Kent Konseyi Kültür Sanat Haftasını İlçelere Taşıyor

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi, el sanatlarını geniş kitlelere tanıtmak amacıyla geçtiğimiz aylarda yaptığı 'Kültür Sanat Haftasını 17 ilçeye yaymaya hazırlanıyor.

Şehrin kültür ve sanat hayatına geniş kitlelerin katılması amacıyla geçtiğimiz aylarda 'Kültür Sanat Haftası' düzenleyen BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu, projeyi diğer tüm ilçelere yaymak için çalışmalara başladı. Ebru, Hüsnü Hat, Tezhip, Çini, Rolyef, Takı, Filografi, Minyatür, Bakır, Dokuma, Koza, Kaligrafi, Deri Tasarımı, Kurdele nakışı ve el baskısı gibi el sanatlarının ele alınacağı program, ilçelerde vatandaşlara uygulamalı olarak sergilenecek. Sergi, söyleşiler, atölye çalışmaları gibi zengin bir içeriğe sahip olacak olan Kültür Sanat Haftası, gönüllü sanatçıları ve sanata gönül vermiş birçok usta ismi de ilçelerde Bursalılarla buluşturacak.

BKK Kültür Sanat Çalışma Gurubu üyeleriyle biraraya gelen Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Şubat ayında tamamen gönüllülük esasıyla yapılan Kültür Sanat Haftası'nın tüm ilçelerde yapılacağını söyledi. 17 ilçenin Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesinin ardından Bursa Kent Konseyi'nin de tüm ilçelere hitap etmeye başladığını anlatan Pala, "Bu kapsamda tüm ilçelerimize yönelik çalışmalar planlıyoruz. Şubat ayında yaptığımız Kültür Sanat Haftası da halkımızdan büyük ilgi görmüştü. Bu faydalı projeyi, diğer ilçelerimize de taşıyarak el sanatlarını, bu işe gönül vermiş insanları ve usta sanatçıları tanıtmak istiyoruz. Bursalı gönüllü sanatçıların eserlerini, Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla ilçelerde, diğer şehirlerde, Avrupa ve Amerika'da sergilemeyi de planlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Koza Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

Aradan yıllar geçse de unutulmuyor! Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçen dolandırıcılık hikayesi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title