Haberler

Kazakistan Türkiye İlişkilerinin Geleceği Uluslararası Sempozyumu

Sempozyumun son oturumunda Avrasya jeopolitiği ve enerji güvenliği ele alındı

Almatı'da devam eden "Kazakistan- Türkiye İlişkilerinin Geleceği" konulu uluslararası sempozyumun son oturumunda, Avrasya Jeopolitiği ve Enerji Güvenliği konuları ele alındı.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Avrasya Araştırmaları Merkezi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güner Özkan, Kazakistan'ın enerji kaynaklarının taşınmasını daha çok Rusya üzerinden yapmasına karşın enerji arzı politikalarında çok yönlü bir tarz izlediğini söyledi. Belarus, Rusya ve Kazakistan arasındaki Avrasya siyasi ve ekonomik birlik inisiyatifine değinen Özkan, Kazakistan'ın bölgede oynadığı çok taraflı pozisyonuna dikkati çekti.

Ahmet Yesevi Üniversitesinden Dinara Taldybayeva ise Avrasya Birliği kurma çabalarının bölgede Türk kimliği yerine "Avrasyalılık" kimliği koyma çabası olduğunu savundu. Taldybayeva, Kazakistan'da faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Türk kimliğini öncelemede önemli görevler üstlendiğini vurguladı.

Stratejik Düşünce Enstitüsünden Aydın Bolat ise Şanghay İşbirliği Örgütü'nü Türkiye'nin Kazakistan ile ilişkilerini etkileyen unsurlar arasında saydı. Bolat, Türkiye'nin diğer yandan Şanghay'a yaptığı diyalog ortaklığı talebi bulunduğunu hatırlatarak, talebin Türkiye'nin kendine üye olmasını engelleyen AB'ye bir mesaj olarak da yorumlanabileceğini söyledi. - Astana

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Kazakistan Avrasya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title