Haberler

Kazakistan'da Kostanay Süt Toplama Merkezi Faaliyetlerine Başladı

Kazakistan’ın kuzeybatısında bulunan Kostanay Vilayeti’nin Jitikara ilçesinin 3 köyünde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle gerekli ekipmanları sağlanan süt toplama noktaları faaliyete geçti.

Kazakistan'ın kuzeybatısında bulunan Kostanay Vilayeti'nin Jitikara ilçesinin 3 köyünde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle gerekli ekipmanları sağlanan süt toplama noktaları faaliyete geçti.

Kazakistan'ın kuzeybatısında bulunan Kostanay Vilayeti'nin Jitikara ilçesinde bulunan 13 köyün faydalanacağı süt toplama noktalarının her birinde konteyner içinde 2000 litre kapasiteli süt tankı ve süt sayacı, analiz cihazı, filtre ve termosifon gibi gerekli ekipmanlar bulunuyor. Ayrıca, TİKA tarafından temin edilen 4.200 litre kapasiteli bir süt tankı bulunan bir adet süt toplama aracı ile sütlerin köylerden toplanması ve ilçe merkezindeki süt firmalarına sağlıklı bir şekilde nakliyesi sağlanacak.

Toplam bin 379 hanenin faydalanacağı proje ile, küçük üreticilerin ürettikleri sütleri büyük firmalara daha organize ve hijyenik bir şekilde ulaştırması hedefleniyor. Orta ve uzun vadede, küçük üreticilerin ürününün değerlenmesi ve ilçedeki toplam süt üretiminin artarak hanehalkı gelirinin artırılması bekleniyor.

Jitikara Süt Üreticileri Birliği yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, uzun yıllardır planladıkları projeyi TİKA sayesinde hayata geçirdiklerini belirtip teşekkürlerini ilettiler. Kostanay Bölge Valiliği yetkilileri de projeyi yerinde inceleyerek kırsal kalkınma için bu tarz projelerin önemli olduğunu vurguladılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kazakistan Kostanay Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Muş'ta 2 yaşındaki çocuk evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title