Haberler

Kaymakam Gözyaşlarına Boğuldu

Güncelleme:

Ankara Çubuk Kaymakamı şehit anasının feryatlarına dayanamadı.

Türkiye'nin en çok şehit veren ilçelerinden biri olan Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde 14 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır Silvan kırsalında 12 arkadaşı ile birlikte şehit olan Jandarma Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, Cumhurbaşkanlığı tarafından övünç madalyasına layık görüldü. Madalya töreninde gözyaşı döken şehit annesini teselli etmeye çalışan Kaymakam Cemal şahin, duygusal anlar yaşayıp gözyaşı akıtırken, "Devlet ağlamaz demeyin, neticede biz de insanız" dedi.

Şehit jandarma Onbaşı için Çubuk Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye başkanı Lokman Özden, Çubuk Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, daire müdürleri, şehit aileleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Şehit ailesine övünç madalyas vermeden önce konuşma yapan Kaymakam Cemal Şahin, "Şehit aileleri, yakınları bizim başımızın tacıdır" dedi. Bu sırada şehit annesi Gülnur Delimehmetoğlu'nun ağladığını gören Kaymakam Şahin, "O şehidimiz şimdi, burada aramızda, ağlama anne diyor" diyerek şehit annesini teselli etmeye çalışırken gözyaşlarını tutamadı.

Duygusallığı nedeniyle katılımcılardan özür dileyen Kaymakam Şahin, "Devlet ağlamaz demeyin. Neticede biz de insanız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaymakam Şahin daha sonra ise, Cumhurbaşkanlığı'nca şehit Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu'na verilen övünç madalyasını sahneye davet ettiği şehit annesi Gülnur, babası Beytullah Delimehmetoğluna verdi. - Ankara / Çubuk

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Şahin Diyarbakır Türkiye Silvan Barış Süreci Politika Güncel Haberler

title