Haberler

Kayıp Yakınları Eyleminde Kayıpların Bulunmamasına Öfke

Güncelleme:

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemi 279'uncu haftasında devam etti.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi, 279'uncu haftasında Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde devam etti.

Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi, KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı. Bu haftaki eyleme ayrıca Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni örgütlerin temsilcileri de katılarak kayıp yakınlarına destek verdi.

'GİZLİ ARŞİVLERİ AÇIN'

Oturma eyleminde ilk olarak konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 279 haftadır kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması için mücadele ettiklerini belirterek, tüm çabalarına rağmen bu konuda bir ilerleme sağlanamadığını söyledi.


Katillerin devlet tarafından korunduğunu ileri süren Bilici, "Biz bu kayıpların hesabını devletten soruyoruz. Daha önceki hükümetlerden sorduğumuz gibi, şimdi de AKP hükümetinden soruyoruz. Çünkü bu kayıpların, bu cinayetlerin sorumlusu devlettir. Bu nedenle diyoruz ki, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için tuttuğunuz gizli arşivleri açın" dedi.

Son dönemde bölgede yaşanan gerginliklere ve çözüm sürecindeki tıkanmaya değinen Bilici, şiddet ve imha politikalarından vazgeçilmediği sürece gerçek anlamda bir barışın sağlanamayacağına dikkat çekti.

'KİRLİ SAVAŞ POLİTİKALARI HALEN DEVAM ETTİRİLİYOR'

Bilici'nin ardından Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi bir konuşma yaptı. Faili meçhuller konusunda devletin olayların üzerini örtme arayışı içerisinde olduğunu ileri süren Tanrıverdi, kirli savaş politikalarının halen devam ettirildiğini belirtti.

Lice'de iki vatandaşın yaşamını yitirdiği olaylara değinen Tanrıverdi, ülkenin demokratik kesimleri olarak, yapılan katliamlardan hesap sorulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere, kayıpların bulunması, faillerinin yargılanması için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Tanrıverdi, ayrıca Türkiye cezaevlerinde bulunan siyasi tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

TAŞDEMİR'İN AKIBETİ SORULDU

Yapılan konuşmaların ardından İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, 1994 yılında işe gitmek için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Salim Taşdemir'in kaybediliş hikayesini anlattı.


Kayıp yakınları daha sonra 20 yıl önce kaybedilen Mehmet Salim Taşdemir ve tüm kayıplar anısına 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ali Tanrıverdi Diyarbakır Koşuyolu Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title