Haberler

Kayacık Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 4'e Düştü

Devlet Su İşleri (DSİ) 20'nci Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Gaziantep'te bu yıl yağan yağmurun önceki yılların 3'te biri kadar olduğunu ve geçen yıl yüzde 46 olan Kayacık Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 4'e kadar düştüğünü söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 20'nci Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Gaziantep'te bu yıl yağan yağmurun önceki yılların 3'te biri kadar olduğunu ve geçen yıl yüzde 46 olan Kayacık Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 4'e kadar düştüğünü söyledi. Aydın, diğer barajların doluluk oranının da önemli oranda düştüğünü ve içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için bazı barajlardan tarımsal sulamaya yapılmasının önleneceğini kaydetti.

2014 yılı Gaziantep İl Koordinasyon 3'üncü dönem toplantısı, Valilik Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Vali Yarımcısı Mehmet Taşdöğen, ilçe kaymakamları, belediye temsilcileri ile kurum temsilcileri katıldı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, genel bütçeden en çok eğitime pay ayrıldığını belirterek, "Eğitime 718 milyon 717 bin 59 lira bütçe ayrıldı. Diğer kamu hizmetlerine 276 milyon 937 bin 775 lira, tarıma 22 milyon 168 bin 550 lira, ulaştırmaya 623 milyon 33 bin 784 lira, sağlığa 35 milyon 943 bin 897 lira, enerji sektörleri takibine ise 339 milyon 835 bin 696 lira pay ayrılmıştır" dedi.

SUYU TASARRUFLU KULLANMALIYIZ

Vali Ata'nın ardından sunum yapan DSİ 20'nci Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, kuraklığa dikkat çekerek barajların doluluk oranları hakkında bilgiler verdi. Bu yıl Gaziantep'e düşen yağış miktarının az olduğunu söyleyen Aydın, "Son 2 yılın yaklaşık 3'te 1'i kadar yağış almışız. Yağış miktarını dikkate alırsak suyu çok özverili kullanmalıyız. Aslında su böyle kurak zamanlarda değil her zaman tasarruflu kullanılması gereken kıymetli bir nimettir" dedi.

BARAJLARIN DOLULUĞU ÖNEMLİ ORANDA DÜŞTÜ

Barajlarının doluluk miktarında önceki yıllara göre önemli oranda azaldığını söyleyen Aydın şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl Hancağız Barajı'nın yüzde 50'si doluyken, bu yıl yüzde 25'e düştü. Kayacık Barajımız geçen yıl yüzde 46 doluyken, bu yıl bu barajımızda sadece yüzde 4 doluluk oranımız var. Gaziantep'e içme suyu veren Kartalkaya Barajında ise 20 milyon metreküp su kaldı. Bu suyla Kahramanmaraş ovası ve Pazarcık tarımsal sulama da yapıyor. Bugünkü tabloyu ön görerek sulama birliklerine gereken uyarıyı yaptık ve 2'nci ürünü kesinlikle ektirmedik. Kartalkaya Barajı 25 Temmuz itibariyle sulamayı bitirecek çünkü elimizdeki suyun kısıtlı olması bunu gerektiriyor. Geri kalan suyu tamamen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne içme suyu olarak ayırttık. Çevredeki kaynak sularında şebekeye aktarılmasını sağlıyoruz. Gaziantep'in susuz kalmasını engelleyeceğimizi tahmin ediyoruz." - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Aydın Kartalkaya Erdal Ata Kayacık Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title