Haberler

Katar Prensi, Göç İdaresi'nden Sorumlu Vali Yardımcısı Nuri Gezici'yi Ziyaret Etti

Güncelleme:

İstanbul'a gelen Katar Prensi Sheyh Hamad Fahad Al-Tani, İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı ve Başbakan Eski Danışmanı Prof. Dr. Bayram Altan rehberliğinde Göç İdaresi'nden sorumlu Vali Yardımcısı Nuri Gezici'yi makamında ziyaret etti.

Prens Sheyh Hamad Fahad Al- Tani, ziyaretinde, ikamet başvurusunda bulunurken, kendilerine ve göçmenlere yardımcı olan İkamet Grup Başkanı ile mahiyetindeki mesai arkadaşlarının fedakarane çalışmaları, yakın ilgileri ve başarılı hizmetlerinden dolayı Vali Yardımcısına teşekkürlerini iletti.

Vali Yardımcısı Nuri Gezici, Katar Prensi'ne, bu ziyaretlerinden dolayı büyük memnunluk duyduklarını dile getirdi. Ardından, "Katar ülkesinin vaktiyle Osmanlı Devleti'nin sınırları içinde bulunduğunu, petrol zengini bir ülke olduğunu, 2 milyona yaklaşan nüfusu nedeniyle kişi başına düşen yıllık gelirin çok yüksek olduğunu" söyledi.

Katar Prensi Al-Tani; Mersin'de sokaklardan toplanan Suriyeli Göçmen çocuklardan 700 gencin topluma entegre edilmeleri ve yararlı birer fert olmaları için eğitim, iaşe ve barınma gibi bütün masraflarını karşılayarak Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini ve ardından hafızlığa çalışmalarını sağlayan, bu hizmetlerini tek çatı altında toplamak için İstanbul'da dostlarıyla birlikte bir Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı kurma arzusunda olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü görevini de yürürten Vali Yardımcısı Nuri Yazıcı, Katar Prensi Sheyh Hamad Fahad Al- Tani'ye Türkiye'ye büyük miktarda yatırım yapmalarını rica etti.

Bu öneriyi memnuniyetle karşılayan Katar Prensi, ikametten sonra Türkiye'ye daha sık geleceklerini ve rantabl bir proje olursa yatırım yapabileceklerini söyledi.

Gezici, konuklarına Türk Kahvesi ikram etti. Ziyaret sonunda Katar Prensi, Vali Yardımcısı Nuri Gezici'yi Katar'a davet etti.

Bu daveti memnuniyetle kabul eden Vali Yardımcısı Gezici, Ocak ayında Umre yapacağını, nasip olursa Katar'a da gelebileceğini söyledi. Ancak Katar Prensi, Umre Ziyaretinden önce kendilerini ailece Katar'da ağırlamak istediklerini sonra istedikleri tarihte Cidde'ye uğurlayacaklarını ifade ederek davetini yineledi.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı ve Başbakan Eski Danışmanı Prof. Dr. Bayram Altan rehberliğindeki Katar Prensi ve beraberindekiler, Göç İdaresinden sorumlu Vali Yardımcısı Nuri Gezici bu ziyareti fotoğraf ile ölümsüzleştirerek ziyaretten büyük bir mutluluk içinde ayrıldıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Katar Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

Sel 3 arkadaşı hayattan kopardı! Birbirlerine sarıldıktan saniyeler sonra akıntıya kapıldılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title