Haberler

Kartal'da yaşayan vatandaş, yemeklerini martılarla beraber balkonunda yiyor

Güncelleme:

Kartal'da yaşayan vatandaş, yemeklerini martılarla beraber balkonunda yiyor Şengün, yediği yemekleri balkonunda ağırladığı martılara ikram ediyor Kartal'da yaşayan Hasan Şengün, yaklaşık 10 yıldır oturduğu evinin balkonuna gelen martılarla beraber yemek yiyor.

Kartal'da yaşayan vatandaş, yemeklerini martılarla beraber balkonunda yiyor

Şengün, yediği yemekleri balkonunda ağırladığı martılara ikram ediyor

İSTANBUL - Kartal'da yaşayan Hasan Şengün, yaklaşık 10 yıldır oturduğu evinin balkonuna gelen martılarla beraber yemek yiyor. Şengün, hemen hemen her öğününde balkonuna misafir ettiği martılara kendisinin yediği pilav, karpuz, ekmek, domates, salatalık gibi yiyecekleri kendi tabağında ikram ediyor. Martılarla yemek yemekten keyif aldığını belirten hayvansever vatandaşın balkonda martılarla yemek yemesi ise ilginç anlara sahne oluyor.

Kartal'da Atalar Mahallesinde yaşayan Hasan Şengün, yaklaşık 10 yıldır oturduğu evinin balkonunda martılarla beraber yemek yiyor. Şengün, neredeyse her gün hem kahvaltı hem de akşam yemeğini, balkona misafir ettiği martılarla paylaşıyor. Şengün kendisinin yediği domates, salatalık, peynir, yumurta, karpuz, pilav, ekmek ve benzeri yiyecekleri yine kendi kullandığı tabak ve çatalla martılara ikram ediyor. Hayvansever Şengün, balkona misafir ettiği martılara verebileceği yiyecekleri evinde mutlaka bulundurduğunu da belirtiyor. Martıları evinin balkonunda beslemekten keyif ve mutluluk duyduğunu dile getiren Şengün, özellikle dışarı fazla çıkmayıp evde kaldığı korona virüs salgını döneminde bu aktivitenin hem kendisi için hem de hayvanlar için yararlı olduğunu belirtiyor.

Hasan Şengün, "Hayvan sevgimi bunlar da hissettiler. Bir tane kedim var bir de martılarım var. Akşam gelirler burada doyururum onları. Sabah da kahvaltıdan fazla da yemem, sosislerden, salatalıklardan, yumurtadan ayırırım onlara. Peynirden veririm, domates yerler, karpuz yerler. Sabahleyin kahvaltıyı verdikten sonra, akşam da sulu bir şeyler veriyorum. Karpuz, domates, salatalık, bunlar gibi şeyler veriyorum. Bu beni mutlu ediyor. Tabii gelip benimle aynı tabaktan yiyorlar. Aynı benim ağzıma soktuğum çatalı ben onlara uzatıyorum. O çataldan alıyorlar. Bu da güzel bir şey. İnsanı ferahlatıyor. Hele bir de bu Kovid döneminde eve kapandık tabii stres bunalım olmasın diye kedi köpek hani elimizden geldiği kadar ilgileniyoruz. Herkesin de ilgilenmesini istiyoruz. Yani böyle fazla bir masrafı yok bunların. Sadece tabağımızda kalanı verirsek onlar da doyar, onların da yavruları var. Ailem de bu yaptıklarımı onaylıyor. Çocuklarım da bana yardımcı oluyorlar. Ben buraya geleli on sene oldu. On senedir ilgileniyorum.

Bazen tabağımın içine kadar giriyorlar, girmeyin de diyemiyorum. Bazen ufak ufak "çekilin sıraya girin yavaş yavaş hepinize yeter" diyorum onlara. Mutlaka onların yiyecek olduğu malzemeler dolabımda bulunur. Hani bugün size bir şey veremiyorum deme lüksüm yok. Çünkü bulunduruyorum, bazen mutfağın camına geliyor. Gagalarıyla vuruyorlar. Bizden bir şey istediğini hissediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Şengün Hani Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024?
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title