Haberler

Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası

Kreş açılışında Öz'e yumruklu saldırı girişiminde bulunan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir kreş açılışında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e yumruklu saldırı girişiminde bulunan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Anadolu Adalet Sarayı 9. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık İrfan Yücesoy ve müşteki Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün avukatı Perihan Sevim katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Yücesoy, Kartal'da sokak köpeklerinin kendisine ve babasına saldırdığı gerekçesiyle köpeklerin toplatılması hususunda belediyeye müracaatta bulunduklarını söyledi.

Müracaatlarından sonuç alamadıklarını savunan Yücesoy, şunları kaydetti:

"Olay günü belediye başkanı ile bizzat görüşmek için makamına gittim. Kreş açılışında olduğunu söylediklerinde oraya gittim. Başkanın korumalarıyla daha önce tartışmam olmuştu. Beni gördüklerinde hareketlendiler. Bu sırada Belediye Başkanı Altınok Öz'e seslendim ancak sesimi duyuramadım. Dikkati çekmek için elimi uzatıp omzuna dokunmak istedim. Bu sırada korumalardan biri ayağıma tekme attı, diğeri yumruk vurdu. 'Başkanı vurdular' diye bağrışma oldu. Daha sonra orada bulunan büyük bir kalabalık üzerime saldırdı, beni dövdüler. Belediye başkanına yumruk vurmadım."

Öz'ün avukatı Perihan Sevim de Yücesoy'un ifadelerinin gerçek dışı olduğunu savunarak, "Müvekkilime yapmış olduğu görev nedeniyle fiziki bir saldırısı olmuş, yumruklamıştır. Bunu da onlarca kişi görmüştür. Şikayetimiz devam ediyor, cezalandırılsın" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Belediye Başkanı Öz'ün ve olaya ilişkin görgü tanıklarının gelecek celse hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, nisan ayında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle Cumhuriyet ve Kordonboyu mahallelerinde kreş açtıkları anlatıldı.

İddianamede, törenin ritüellik bölümü tamamlandıktan ve açılış kurdelesi kesildikten sonra Selvi Kılıçdaroğlu ve Altınok Öz'ün, kreş içerisinde çocuklarla ilgilendikleri sırada İrfan Yücesoy'un bilinmeyen bir nedenle Öz'ün sağ çenesine yumruk ile vurmak suretiyle etkili eylemde bulunduğu belirtildi.

Saldırıda bulunan Yücesoy'un, Öz'ün yanındaki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiği aktarılan iddianamede, şüpheli tarafından yapılan etkili eylem sonucu Öz'ün basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif yaralandığı kaydedildi.

İddianamede, Yücesoy hakkında "kasten yaralama" suçunu kamu görevlisine karşı işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Altınok Halil Öz Kartal Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title