Haberler

Kars'ta başlayan plastik çöp toplama yürüyüşü 93 gün sonra İpsala Sınır Kapısı'nda tamamlandı

Güncelleme:

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla Kars'ta başlayan ve 93 gün süren çöp toplama yürüyüşü İpsala Sınır Kapısı'nda son buldu.

Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla Kars'ta başlayan ve 93 gün süren çöp toplama yürüyüşü İpsala Sınır Kapısı'nda son buldu.

Ani Ören Yeri'nden 13 Eylül'de "100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü" kapsamında başlayan etkinliğe mimar, mühendis, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından oluşan ekip katıldı.

93 gün boyunca Kars'tan, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ'a uğrayarak Edirne'ye gelen ekip, yaklaşık 2 bin 83 kilometre yok kat edip İpsala Sınır Kapısı'na ulaşarak etkinliğini tamamladı.

USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak, plastikle mücadelenin zorunlu olduğunu, arkadaşlarıyla farkındalık oluşturmak için böyle bir yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Bu sorunun mutlaka halledilmesi gerektiği belirten Aydıncak, "Dünyanın en büyük sorunu plastik pandemisi ve kirliliği. Bununla hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Başladığımızda çok zor bir faaliyetti ama bütün zorluklara karşı başardık." dedi.

Aydıncak, yürüyüşün 93 gün sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aramızda rahatsızlanan arkadaşlarımız oldu, ben de hasta halimle uzun zaman yürümek zorunda kaldım. Tüm dünyada plastik pandemisi çok yoğun devam ediyor. Bununla mücadele etmediğimiz takdirde bugün benim saçımı kazıttığım gibi hepimizin çevresinde insanlar kanser hastalığına yakalandığından dolayı saçlarını kazıtmak zorunda kalacaklar. 1 Eylül 2024'teise bu kapıdan Avrupa Birliği Parlamentosuna plastik terörüyle mücadele kampanyası çerçevesinde gideceğiz ve bu kampanyayı tüm dünyada önce Avrupa'da harekete geçireceğiz, geçirmek zorundayız."

Ekip, topladıkları plastik çöpleri Edirne Belediyesine teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Plastik İpsala Kars Çevre Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title