Haberler

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde Hemşirelerin Bebeklere Şefkati

Güncelleme:

Kars Harakani Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde çalışan hemşireler, bazı sağlık problemleriyle doğup tedaviye alınan bebeklerin hayata tutunma umudu oluyor. Hemşireler, bebeklere annelerinden önce sevgi ve şefkat gösteriyor.

Kars Harakani Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde çalışan hemşireler, bazı sağlık problemleriyle doğup tedaviye alınan bebeklerin hayata tutunma umudu oluyor.

Kentteki devlet hastanesinde dünyaya gelen ve bazı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan bebekler, burada görevli hemşirelerin şefkatli kollarına emanet ediliyor.

Özveri ve sevgiyle bebeklerin yaşam mücadelesine destek olan hemşireler, ebeveyninden ayrı kalan minik bebeklere adeta anne şefkati gösteriyor.

Günlük bakımlarını yaptıkları ve temel ihtiyaçlarını karşıladıkları bebeklere evlatları gibi bakan hemşireler, minik kalplerin hayata tutunmalarına yardımcı oluyor.

Sağlığına kavuşan bebekleri özenle giydirip vedalaşan hemşireler, miniklerin ailesine kavuşmasıyla mutluluk yaşıyor.

"Annelerinden önce bizden sevgi ve şefkat görüyorlar"

Hemşire Feyza Nur Şahin, AA muhabirine, hassas bir bölümde görev aldıklarını söyledi.

Bebeklerin annelerine dokunmadan kendilerine getirildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Annesine bile dokunmadan bizim elimize dokunuyorlar. İlk müdahalelerini biz yapıyoruz, onların yaşam mücadelelerine şahit oluyoruz. Annelerinden önce bizden sevgi ve şefkat görüyorlar. Küçücük bedenleriyle verdikleri mücadele bazen çok fazla oluyor. Her zaman iyi senaryolarla karşılaşmamış olabiliyoruz, kötü senaryolarla karşılaştığımız oluyor. Bu da bizi yıpratan süreçler olabiliyor. Minik bebeklere anne ve babalarından uzak oldukları için daha fazla sevgi ve şefkat veriyoruz."

"Elimizi tutması tarif edilemez bir duygu"

Şahin, bebeklere anne ve baba şefkati verdiklerini vurgulayarak, "Çocukların elimizi tutması tarif edilemez bir duygu çünkü ilk bizimle temas ediyorlar, dünyada gördüğü ilk biz oluyoruz. Bazen, onların yaşama tutunmalarına yardım eden koruyucuları oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Burcu Aktürk ise 11 yıldır hemşirelik yaptığını anlattı.

Bebeklerin hayata tutunma mücadelelerine şahitlik ettiklerini aktaran Aktürk, "Bebeklere ilk teması biz sağlıyoruz. Bazen mucizelere şahitlik ediyoruz. İşimi severek yapıyorum, çocuklar ilk anne şefkatini bizden görüyorlar." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yenidoğan Sağlık Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title