Haberler

Karayelle Kayboldu Bulunamadı

Tekneleri Alabora Olan 3 Balıkçıdan 1'i Hala Kayıp

TEKNELERİ ALABORA OLAN 3 BALIKÇIDAN 1'İ HALA KAYIP

Tekneleri batmadan 10 dakika önce arkadaşlarını arayıp, "hamsi avladık, mangalı yakın" dediler. Ancak aniden çıkan 80 kilometre hızla esen rüzgarda alabora oldular. 3 balıkçıdan biri sudan çıkamadı

SAMSUN'un Yakakent İlçesi'nde geçen cuma günü Kuzeybatıdan yaklaşık 80 kilometre hızla esen kuvvetli karayel nedeniyle alabora olan tekneden kurtulamayıp kaybolan balıkçı 42 yaşındaki Süleyman Ak halen bulunamadı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda da sonuç alınamadı. Alabora olan tekneden kurtulan 45 yaşındaki Hasan Ustaoğlu, "Teknede 3 kişiydik. Hamsi avladık. Kıyıya dönerken arkadaşlarımızı arayıp, 'hamsi avladık, mangalı yakın' dedik Birden fırtına çıktı. Tekne alabora oldu. Süleyman kayboldu" dedi. Meteoroloji yetkilileri ise Karayelin denizcilerin hiç istemediği bir rüzgar olduğunu söyleyerek, o gün rüzgarın hızının yaklaşık saatte 80 kilometre olduğunu vurguladı.

Geçen cuma günü Yakakent Belediyesi'nde çalışan ve yıllık izinlerini kullanan 44 yaşındaki Hüseyin Ak, Hasan Ustaoğlu ve Süleyman Ak, 6.5 metre uzunluğundaki tekne ile balığa çıktı. Aynı zamanda balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan 3 arkadaş, palamut ve hamsi avladıktan sonra geri dönerken fırtınaya yakalandı. Kıyıya 3 kilometre mesafede şiddetli dalgalar arasında tekneleri alabora olunca denize düştüler. Tekneden kopan parçaya tutunan Hüseyin Ak ile Hasan Ustaoğlu yaklaşık 2 saat boyunca dalgalarla mücadele edip kıyıya ulaşmayı başardı. Ancak evli ve 3 çocuk babası Süleyman Ak, dalgalar arasında kayboldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin 3 gündür süren arama-kurtarma çalışmalarına rağmen halen bir sonuç alınamadı. Kaybolan balıkçının bulunması için her gün gece yarısına kadar çalışmalarını sürdüren ekipler hiç bir ize dahi rastlayamadı.

Kurtulan balıkçılardan evli ve 2 çocuk babası Hasan Ustaoğlu, denize açıldıklarında havanın çok güzel olduğunu söyleyerek, "Yazdan kalma bir gündü. Akşam üzeri birden fırtına çıkınca geri dönmek istedik Bu sırada da kıyıda bulunan arkadaşlarımızı arayarak 'Hamsi avladık, 10 dakikaya geliyoruz, mangalı yakın' dedik. Ancak kıyıya 3 kilometre kala şiddetli dalgalar arasında teknemiz alabora oldu. Hüseyin ile ben teknenin kopan parçasına tutunup yaklaşık 2 saat boyunca birbirimize moral vererek kıyıya kadar yüzüp kurtulduk. Ancak Süleyman dalgalar arasında kayboldu. Kendisine hala ulaşılamadı. Kötü şeyler düşünmek istemiyorum. Umudumuzu da yitirmedik. Ama şuana kadar bulunmaması da aklımıza kötü şeylerin gelmesine neden oluyor" dedi.

BALIKÇILARI KORKUTAN KARAYEL

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre teknenin battığı geçen Cuma günü kuzeybatıdan esen kuvvetli karayelin bu tür sonuçlar çıkarabileceği kaydedildi. O gün yaklaşık olarak saatte 80 kilometre hızla rüzgar estiğini söyleyen yetkililer, bunun fırtınaya neden olacağını kaydetti. Karayelin denizcilerin hiç istemediği bir rüzgar olduğunu söyleyen meteoroloji yetkilileri, bu tür fırtınalarda dalga boyunun yaklaşık 2 metreyi de aştığını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title