Haberler

Karaman Türk Dil Bayramı'nda, Karamanoğlu Mehmet Bey Anıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da düzenlenen 740'ncı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'ye Anma törenlerinin ardından yine Türk Dil Bayramı kutlama törenleri kapsamındaki Karamanoğlu Mehmet Bey'in mezarının bulunduğu Ermenek İlçesi'ne bağlı Balkusan Köyü'ne geçti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da düzenlenen 740'ncı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'ye Anma törenlerinin ardından yine Türk Dil Bayramı kutlama törenleri kapsamındaki Karamanoğlu Mehmet Bey'in mezarının bulunduğu Ermenek İlçesi'ne bağlı Balkusan Köyü'ne geçti. Buradaki Türk Dil Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i anma törenine katılan Elvan ve yanındaki heyet, tören kapsamında Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türbesi'ne kadar yürüdü, türbeyi ziyaret edip dua okudu.

Bakan Elvan, Türkçenin temellerinin Karaman'da atıldığını belirterek, şunları söyledi:

"'Bugün hala Yunus Emre'nin şiirleri sadece Türkiye'de değil, gönül ve yürek coğrafyamızda okunuyorsa, Osmanlı coğrafyasındaki tekkelerde hala Yunus'un ilahileri söyleniyorsa, Türk kültürü, Yunus Emre'nin adını taşıyan kurum tarafından dünyaya taşınıyorsa bu sizin Karaman'ın, Türkiye'nin ve milletimizin gücüdür. Bu Yahya Kemal'in 'Bu dil ağzımda annemin sütüdür' dediği Türkçenin gücüdür. Sizin konuştuğunuz dil, yeryüzünde Türkçe konuşan kalmasa bile yeniden bir millet inşa edebilecek imkanlara sahiptir ve o zenginliği de sahiptir."

Karamanoğlu Mehmet Bey'in önemine değinen Bakan Elvan, "8 asır sonra Karamanoğlu Mehmet Bey'in hassasiyetini taşıyorsak, bugünü bayram bilmişsek, bu yoldan giden, Anadolu anneleri türküler yakmışsa, şairlerimiz şiirler söylemiş, edebiyatçılarımız büyük eserler kaleme almışsa, bugün Türkiye Türkçesi diye dağlar gibi yüce, denizler gibi engin bir dilimiz varsa bunlar için Karamaoğlu Mehmet Bey'e minnet ve şükran borcumuz var. Bu coğrafya Türkiye'nin de Türkçenin de teminatıdır. Türkçenin, Türk dünyasının nabzı buradan atıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 yılında Türkçeyi resmi dil olarak ilan eden fermanı, temsili olarak canlandırılarak okundu. Ardından okunan ferman, Bakan Elvan'a hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dil Bayramı Politika Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title