Haberler

Karakolda Kendisine Zarar Vermemesi İçin Ayaklarına Basmışlar

Güncelleme:

Antalya'da gözaltına alınan Halil Kara'nın üzerinde zıpladığı iddia edilen polis memurları, Kara'nın kendisine zarar vermemesi için ayaklarına bastıklarını ileri sürdü.

Antalya'da 5 Ocak günü adliye nezarethanesindeki kamera görüntülerinde, elleri kelepçelenip yere yatırılan 28 yaşındaki Halil Kara'nın üzerinde zıpladığı iddia edilen polis memurları, Kara'nın kendisine zarar vermemesi için ayaklarına bastıklarını ileri sürdü.

Antalya'da kafeterya işleten Halil Kara, 5 Ocak günü Antalya Adliyesi'nde mesai saatinin sonlarına doğru çay ocağındaki bir mahkumla tartışınca polis müdahalesiyle karşılaştı. Kendisine müdahale eden polislere küfür ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Kara, adliye karakolunda dövüldüğünü öne sürdü.

SUÇLANAN POLİS MEMURLARI DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Suçlanan polis memurları da Halil Kara'dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Kara hakkında 'Devlet malına zarar vermek, hakaret, tehdit ve görevli memura mukavemet' gibi suçlardan Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Müşteki polis memurları, Halil Kara'nın karakolda işkence yapıldığını iddia etmek için kendi kendine zarar vermeye çalıştığını, parmağını ısırdığını, kafasını ise yerlere vurduğunu ileri sürdü. Kara ise Hıristiyan olduğunu söylediği için darp edildiğini iddia etti.



"KENDİSİNİ YARALAMAYA ÇALIŞIYORDU"

Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Halil Kara'nın yargılandığı davayla Kara'ya şiddet uyguladığı iddia edilen kamera görüntülerindeki 2 polis memurunun dosyası birleştirildi. Birleştirme kararından sonra davanın üçüncü duruşmasında Halil Kara'ya şiddet uyguladığı iddia edilen polis memurları Kemal Y. ile Muammer K. sanık olarak ifade verdi. Kemal Y., ifadesinde şunları söyledi:

"Adliyenin zemin katındaki polis noktasının nezarethane kısmında bir şahıs bağırıyordu. Nezarethane demirlerine tekme atıyordu. Kendi kendisini yaralamaya çalışıyordu. Sürekli küfür ediyordu. Nezarethanedeki arkadaşlar ise sakinleştirmeye çalışıyordu. Çöp tenekesi ve değişik malzemeler yerlere saçılmış durumdaydı. Ben kendisinin yaralanmasına engel olmak için ayaklarına basmak suretiyle engellemeye çalıştım. Fakat ayaklarıyla beni itekledi. Tekme sallamaya başladı. Ayağımla tekme darbesini azaltmaya çalıştım. Görevimi yaparak sanığa engel olmaya çalıştım. Suçlamaları kabul etmiyorum."


"KENDİSİNE ZARAR VERMESİN DİYE AYAKLARINA BASTIM"

Diğer sanık polis memuru Muammer K. ise ifadesinde şunları söyledi:

"Nezarethanede bir şahıs küfür edip, hakaret ediyordu. Özellikle nezarethane demirine vuruyordu. 3- 4 tekme de bana geldi. Kendisine zarar vermemesi için şahsın ayaklarının üzerine ayaklarımla bastırdım. Fakat beni ayaklarıyla ittirdi. Şahsın kendisine zarar vermesini engellemek için müdahale ediyordum. Şahıs kafasını da yere vurmaya çalışıyordu. Kafasını tutan arkadaşımız da buna engel olmaya çalışıyordu. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Duruşmaya gelmeyen Halil Kara'nın ise 29 Mayıs günü yurtdışına çıkış yaptığı öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Halil Kara Antalya Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (10)

polisssmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BAZI KENDINI BILMEZLER ATIP TUTUYOR. SEN KAVGA YADA SORHOS BIRINI GORUNCE BANA BULASMASIN DIYE 10 METRE UZAKTAN KACARAK GIDIYORSUN. POLIS ONLARLA UGRASIYO BIRDE USTUNE KUFUR YIYO. YETMIYOMUS GIBI TEKME TOKAT YUMRUK YIYO SONRADA GAZ SIKIP KELEPCE TAKINCA VAY POLIS ADAM DOVDU OLUYO. COK BILEN SAHISLARA SESLENIYORUM SIZ BU ISI IYI BILIYOSANIZ GELIN SARHOSLA HIRSIZLA SIZ MUHATTAP OLUN KELEPCESINI SIZ TAKIN. AYRIYETEN PKK LILARA BILE YAPMIYOSUNUZ DIYENLER SIZ NE YAPIYOSUNUZ VATANDAS OLARAK. BU DEVLET SADECE POLISIN DEVLETI DEGIL HEPIMIZIN DEVLETI

5
9
yanıtYanıtla
kepazelik diz boyu:

akp karakolları

7
3
yanıtYanıtla
Recep:

Böyle polisler hep gariban vatandaşa bu hareketleri yaparlar doguda pkk yandaşlarının gösterilerinde niye delikanlılıgınızı göremiyoruz

4
5
yanıtYanıtla
123mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ulan danalar, polis zor kullanma yetkisine sahip bir kolluk kuvvetidir, sen kendini çok mu uyanık sanıyorsun halil kara!? O adamların elinden senin gibi günde 40 tane dansöz geçiyor, Sıkıysa git bunu Hristiyan abd de yapsana bak seni nasıl İsveç peynirine çeviriyorlar..

6
1
yanıtYanıtla
hayta:

polislerin iyi niyeti beni öldürecek. .

4
3
yanıtYanıtla
rus:

:) ikisinin söylediği de inandırıcı gelmiyor.

3
2
yanıtYanıtla
nilbaşakmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Haketmistir

3
1
yanıtYanıtla
Gon:

Ne simde polis siddet izin mi verilmeli ? Ne saniyorlar bunlar kendileri ? amerika da olsaydik coktan kursunu yemis olurdu

3
0
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

neden bir insanin kendisine zarar vermesi konusu akla gerçeğe aykırı geliyor ulan jilet atan bizde cama yumruk atan bizde duvara kafa atan bizde mahkemede yapilacak tek sey bu adami alip gizli kamera önünde sinirlendirmek bakalim ne hale geliyor adam gerizekalı olmak zorunda sanki Pisikopat sa sinirlenince yapacaktır.

1
1
yanıtYanıtla
adanalımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Şişeden balık cıktı alakaya maydanoz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title