Haberler

Karabulut Ailesi, Cem'in İntihar Görüntüleri İçin Savcılığa Başvuracak

Güncelleme:

Münevver Karabulut'un ailesi, "Cem intihar etmedi, kaçtı" söylentileri üzerine, intihar görüntüleri için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracak.

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem'in intiharıyla ilgili Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracaklarını söyledi.

Cem'in intiharının ardından Münevver Karabulut'un ailesi sessizliğe bürünmüştü. Bu sessizliği ailenin avukatı Rezan Epözdemir Hürriyet'in ısrarı üzerine bozdu. Rezan Epözdemir Cem'in intiharının ardından şunları söyledi:

"İNTİHARI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Mağdur aile vekili olarak bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sonuna kadar hukuki mücadelemizi verdik. Emsal mahiyette cezalar alındı. Yargıtay da bu süreci kesinleştirdi. Bundan sonra bir hukukçu olarak tüm temennimiz cezaların infazının hakça ve insan onuruna yaraşır şekilde gerçekleştirilmesidir. İntiharı bir hukukçu olarak hiçbir şekilde tasvip etmemiz mümkün değil."

CEM'İN ÖLMEDİĞİ SÖYLENTİLERİ

-Cem'in ölmediği ve kaçtığıyla ilgili sosyal medyada oldukça fazla şey yazıldı. Sizin bu konuda görüşünüz nedir? Konuşulanlar ne kadar haklı?

"Bu aslında Türkiye'nin geldiği noktayı gösterir. Sosyal medyada, görsel basında, kitle iletişim araçlarında ne yazık ki böyle bir algı oluşmuş durumda. Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösterir. Ne yazık ki Türkiye'de yargının saygınlığı ve güvenilirliği tartışılır halde. Bunda bütün yargılama süjelerinin payı var. İki gündür biz de bu konuda onlarca telefon alıyoruz. Böyle bir iddia hukuken ve fiilen kabul edilemez mahiyettedir. Demokratik hukuk devletinde tahayyül edilemeyecek bir hadisedir. Çünkü önce ceazevi infaz koruma memurları, sonra cezaevi müdürü, sonra cezaevi savcısının denetiminden geçtikten sonra Adli Tıp'ta otopsi yapılıyor. Hekimler otopsiyi gerçekleştiriyor. Olaya bir Cumhuriyet Savcısı eşlik ediyor. Bu konunun hassasiyetine binaen otopsi işlemini savcılar yaparken, bu konunun hassasiyetine binaen Silivri Cumhuriyet Başsavcısı tarafından otopsi gerçekleştirilmiş. Münevver Karabulut yargılaması sırasında Adli Tıp'ta yaşanan skandal (pis masa skandalı) nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun raporu sonucu hazırlanan otopsi yönetmeliği ve Türkiye'nin tarafı olduğu Minesota Sözleşmesi uyarınca otopsi işlemi de kamerayla kayıt altına alınmış. Dolayısıyla böyle bir şeyin olabileceği bana hukuken ve fiilen olası gelmiyor.

"KAMU VİCDANININ RAHATLAMASI İÇİN..."

Buna rağmen kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için Pazartesi günü Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na Karabulut Ailesi'nin vekili sıfatıyla başvuracağız. Kamuoyunda bununla ilgili bir algı oluştuğunu ve bu iddiaları bizzati otopsiyi gerçekleştiren Silivri Cumhuriyet Başsavcısı'na soracağız."

"TEPKİLERİ DUYGUSAL OLDU"

-Münevver'in ailesi Cem'in ölümünü nasıl haber aldı? Tepkileri nasıl?

"Bu gelişmeyle ilgili Münevver'in ailesini ben haberdar ettim. Onların tepkileri son derece duygusal oldu. Tabi benim bu konuda değerlendirme yapmam doğru olmaz. Uygun görürlerse kendileri açıklama yapabilirler." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Münevver Karabulut Hürriyet Türkiye Güncel Haberler

Göç İdaresi Başkanlığı: Afganlara kolay vize verileceği iddiaları gerçek dışı

Göç İdaresi Başkanlığı: Afganlara kolay vize verileceği iddiaları gerçek dışı

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

500

Yorumlar (48)

kadinlara ders olsun:

bu olay zengin koca pesinde kosan kadinlara ibret olsun huyunu suyunu bilmediginiz kisilerden uzak durun hanimlar

38
6
yanıtYanıtla
ZOGOR:

BURADAN KARABULUT AİLESİNE NACİZANE BİR TAVSİYEM OLACAK , SİZLER BİRER ANNE VEDE BABA OLARAK SUÇLUSUNUZ , ÇÜNKİ KIZLARINIZI KORUYAMADINIZ, ENSONUNDA HERNE OLACAKSA MEZARIMI AÇTIRACAKSINIZ ARTIKIM GÖRÜN ÇU CANİNİN ÖLÜSÜNÜDE SİZLEREDE KURTULUN BİZLERDE ARTIK SİZLERDEN KURTULALIM YETTİNİZ VALLA SİİZİN YÜZÜNÜZDEN AHLAK DEĞERLERİMİZ YENİDEN SORGULANIR OLDU , KABAK TADI VERMEYE BAŞLADINIZ

27
16
yanıtYanıtla
Müge uysal:

Ben münevvere acırım aileye değil zengin kocası olsun diye kızlarını başıboş bırakmışlar . İntihar etmiştir katil her zaman katildir. .

26
11
yanıtYanıtla
açın bakın:

açın mezara bakın orada mı değil mi? bu kadar uzatmaya gerek yok

30
2
yanıtYanıtla
sevgi:

NALET parası vardır ankarda dayısıda vardır her yol ankara olan bizim gibi garibana olur işte yeni türke adeletı bu

22
7
yanıtYanıtla
halil:

kızını dövmeyen dizini döver

13
16
yanıtYanıtla
balik bastan kokar:

bende intihar olayina inanmiyorum ölüsünü görmedik bu ülkede el altindan bayagi isler dönüyor karabulut ailesi aylarca kosturdu yoksa bu caniyi tutuklamayacaklardi bile devlet adaleti zamaninda saglamayinca vatandasta güvenmiyor haksizmi

25
3
yanıtYanıtla
cukkacı cemşit:

paranın peşine düştüler gene. parayı alınca susarlar.

17
11
yanıtYanıtla
semra akyurt:

ölmedi diyen ahmaklar. . . . . . çocuk ölmüş gitmiş. . . . . . . . daha ne abartıyorsunuz. . . kızın aileside hala bi para felan kopartabilirmiyiz gibi felan düşünüyor. . . gördünüzmü tazminatla neler almış ailesi

5
21
yanıtYanıtla
AA:

SİZ BİR BARDAK SOĞUK SU İÇİN, BAĞDATTA SABAH OLDU

21
5
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title