Haberler

Kara Kuvvetlerinin Kuruluş Yıl Dönümü

Başbakan Erdoğan: "Uluslararası kriz bölgelerinde üstlendiği yapıcı ve barışçıl çabalarla bölge ve dünya barışına da önemli katkılarda bulunan Kara Kuvvetlerimiz, üstün başarısıyla tüm dünyanın takdirine mazhar olmaktadır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası kriz bölgelerinde üstlendiği yapıcı ve barışçıl çabalarla bölge ve dünya barışına da önemli katkılarda bulunan Kara Kuvvetlerinin, üstün başarısıyla tüm dünyanın takdirine mazhar olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin temelini oluşturan Kara Kuvvetleri Komutanlığının yüksek disiplini ve başarılarıyla milletin gözbebeği olduğunu ifade eden Erdoğan, dünyanın en eski, en tecrübeli ordularından biri olarak şanlı maziye sahip Komutanlığın, asırlar boyunca önemli zaferlere imza attığını, tüm dünyanın övgüsünü kazandığını bildirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının bugün de dünyanın en saygın, en güçlü ordularından biri olarak adından övgüyle söz ettirdiğini vurgulayan Erdoğan, uluslararası kriz bölgelerinde üstlendiği yapıcı ve barışçıl çabalarla bölge ve dünya barışına da önemli katkılarda bulunan Kara Kuvvetlerinin, üstün başarısıyla tüm dünyanın takdirine mazhar olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ve güveniyorum ki Kara Kuvvetlerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi doğrultusunda, bölge ve dünya barışına katkı sunmaya devam edecek, caydırıcılığı ve üstün manevra kabiliyetiyle tavizsiz ve cansiperane şekilde aziz vatanımızı savunacaktır.

Bu düşüncelerle vatanı için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk Kara Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, size ve şahsınızda Kara Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına selamlarımı iletiyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hayri Kıvrıkoğlu Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

title