Haberler

Kar Hayatı Felç Etti

Samsun’da etkili olan kar, hayatı felç etti.

Samsun'da etkili olan kar, hayatı felç etti.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, 228 km il yolu ve çok sayıda kırsal mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle havayolu ulaşımı da aksadı. 21 cm kar bulunan Samsun-Çarşamba Havaalanı uçuşlara kapatıldı. Kar, enerji nakil hatlarını da vurdu. İl genelinde toplam 916 trafoda enerji kesintisi var.

Samsun Valiliği Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı. Raporda yer alan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelere göre Samsun ve genelinde kar yağışı aralıklı olarak bugün ve yarın da devam edecek. Kar yağışının radar verilerine göre özellikle Yakakent, Bafra, Alaçam, 19 Mayıs, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinde yoğun olduğu görülüyor. Rüzgar kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvette, yer yer kuvvetli esecek. Hava sıcaklığı Samsun merkezde gündüzleri 0 derece dolayında, yarın gece saatlerinde ise sıfırın altında 3 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. İç kesimlerde ise gündüzleri sıfırın altında 4 derece, gece saatlerinde ise sıfırın altında 15 derece arasında seyredecek.

Meteorolojik değerlendirmede, kar yağışının Samsun'un kuzey kesimlerinde zaman zaman yoğun olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (zirai don, karayolu ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Bugün ölçülen kar kalınlıkları Atakum 13 cm, Ladik merkez 40 cm, Ladik Kayak Merkezi 100 cm, Samsun Meteoroloji Radar (Şenyurt) 100 cm, Samsun Çakallı 5 cm. Bafra 40 cm, Samsun-Çarşamba Havalimanı 21 cm, Alaçam 50 cm, Canik 30 cm.

TOPLAM 228 KM İL YOLU KAPALI

Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki bölgelerde kapalı karayolları şöyle:

Samsun -Asarcık-Kavak il yolu 40 km, Bafra -Kolay-Kavak il yolu 28 km, Çarşamba-Salıpazarı-Terme il yolu 40 km, Bafra-Kolay-Çakıralan il yolu 83 km, Alaçam-Kızlan-Durağan il yolu 37 km olmak üzere toplam 228 km il yolu kapalı. Karayolları ekipleri kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

916 TRAFODA ENERJİ KESİNTİSİ

Enerjisiz mahalle ve trafo sayısı: Çarşamba 300 trafo, Alaçam 37 trafo, Ayvacık 2 trafo,

Bafra 107 trafo, 19 Mayıs 22 trafo, Salıpazarı 94 trafo, Tekkeköy 109 trafo, Terme 201 trafo ve Yakakent 44 trafo. İl genelinde toplam 916 trafoda enerji kesintisi var.

AFAD KOORDİNASYONUNDA MÜDAHALE EDİLEN İHBARLAR

Afet Yönetim Merkezi tarafından 40 ihbara alındı. İhbarların 28 tanesi sonuçlandırıldı, 12 tanesi devam etmekte. 112 KKM ile 122 AFAD Çagrı Merkezi ve kriz merkezi koordinasyonunda toplam 9 (dokuz) acil hastaya müdahale edildi.

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda pist frenleme zayıf olduğundan uçak seferleri iptal edildi. Pist temizleme çalışmalarına devam ediliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde bugün bir gün eğitime ara verdiğini dün açıklamıştı.

KAPANAN MAHALLE YOLLARI

Kapanan mahalleler ise şunlar:

Terme: Kazımkarabekir, Erenköy, kesikkaya, ambartepe, Örencik Mahallesi.

Çarşamba: İlçe merkezi ve ana halterler haricindeki çoğu köy yolu kapalı.

Salıpazarı: Avut, Kuşcağız, Cevizli, Kalfalı, Yayla, Karaman, Kestanepınar Mahalleleri.

19 Mayıs: Cerekli, Fındıklı, Aydınpınar, Kösedik, Yeşilyurt Mahalleleri.

Bafra: Tüm yollarda çalışma yapılıyor.

Alaçam: Sahil kısmında ana arterler haricindeki çoğu mahalle yolu kapalı.

Yakakent: Sahil kısmında ana arterler haricindeki çoğu mahalle yolu kapalı.

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kapalı yolların tümünde çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Büyükyehir Belediyesi tarafından müdahale edilen yollar:

Terme: Kazımkarabekir, Erenköy, Ambartepe, Örencik, Kocaman, Bazlamaç, Kesikkaya Mahalleleri.

Çarşamba: Tüm grup yollarında.

Salıpazarı: Tahnal-Konakören-Karacaören grup yollarında.

19 Mayıs: Cerekli, Fındıklı, Kuşkayası, Aydınpınar, Düzköy, Çiftlik Mahalleleri

Havza: Şeyhkoyun, Mesudiye, Esenbey, Doğançayır, Çayırözü, Pınarçayır, Emircik, Ağcamahmut, Yazıkışla, Adilhasan, Çiftlik, Gidirli, Kicerlik, Şeyhali, Hacıbaddal, Dereköy, Yenialan, Yeşilalan, Belalan, Boyalı, Erikbelen, Hecinli, Karga, Eymir, Küflek, Kemaliye, Çeltek, Çamyatağı, Sofular, Bekdiğin, Kamlık, Karahalil Mahalleleri.

Asarcık: Gülveren-Dağcılar grup yolunda.

Ladik: Tüm grup yollarında.

Vezirköprü: Devalan, Kuyumcu, Duruçay, Başalan hattında. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title