Haberler

Kar Festivalinde Renkli Görüntüler

Artvin'in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Beyaz Renk Kar Festivali'nde renkli görüntüler oluştu.

Artvin'in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Beyaz Renk Kar Festivali'nde renkli görüntüler oluştu. Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla festivalin eğlence programları iptal edildi. Artvin'in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Beyaz Renk Kar Festivali'nde konuşan Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, "Bu şenliği buruk kutladık ama bu alan turizm alanıdır gelenek haline getirmemiz gerekiyor. Muhtarımız Şubat tatili nedeniyle çok güzel bir etkinlik planlamıştı. Suriye'deki Zeytin Dalı hareketinden dolayı yüksek dozlu eğlenceli programı iptal edilmek zorunda kalındı. Bizde bu vesile ile o harekatta şehit düşen askerlerimizi rahmetle ve saygı ile anıyoruz. Yöre insanları kar içinde kalmalarına rağmen bunu bir spor dalı bir eğlenceye dönüştürmeye çalışıyor. Bu yıl biraz sönük ama gelecek yılda daha geniş katılımlı bir şenlik olacağını ümit ediyoruz" İfadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Geçitli Köyü Muhtarı Hakan Öztürk ise unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği canlandırdıklarını dile getirerek "Bu yıl 3'üncüsünü yapmayı planlıyorduk. Zeytin Dalı Harekatı sebebiyle eğlence programlarını iptal etmemize rağmen insanlar karne tatili nedeniyle karda buluşmayı sevdikleri için toplandılar. Türkiye'mizin şu anda içinde bulunduğu terör odaklarına karşılık yürütmüş olduğu operasyonlardan dolayı kendimiz de vicdanen rahat edemedik. Askerimize destek olması açısından devletimizin arkasında olduğumuzu belirtmek amacı ile eğlence etkinliklerini iptal ettik ama burası turistik bir yer olduğu için vatandaşlarımız yine de geldiler ve kendi hallerinde eğlendiler" şeklinde konuştu. Buruk kutlayanlar arasında İsrafil Yavuz isimli bir esnaf, Mehmetçikler için yazdığı şiiri okurken göz yaşlarına hakim olamadığı için şiiri yarıda kesmek zorunda kaldı. Şiiri dinleyenler ise 'En büyük asker bizim asker' sloganları attı.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Geçitli Ardanuç Artvin Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

title