Haberler

KAPIDAĞ YARIMADASI'NDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Güncelleme:

BALIKESİR'in Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ Yarımadası, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, üniversite öğrencileri ve özel gereksinimli bireyler tarafından temizlendi.

BALIKESİR'in Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ Yarımadası, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, üniversite öğrencileri ve özel gereksinimli bireyler tarafından temizlendi.

Bandırma Kent Konseyi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğü, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, TEMA Vakfı ile özel rehabilitasyon merkezleri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Kapıdağ Yarımadası'nda ortak çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. 100 üniversite öğrencisi, 50 özel gereksinimli bireyin yanı sıra akademisyenler ile öğretmenler de etkinlikte yer aldı. Kapıdağ'daki Kirazlı Manastırında başlayan etkinlik Şelale Gölgesi ve Ballıpınar Mahallesi sahilinin temizlenmesiyle son buldu.

Etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.

Aybeniz Akdeniz Ar, salgının etkisini kaybetmesinin ardından sosyal sorumluluk projelerine hız

verdiklerini söyledi. Ar, 'Üniversitemizde bu yılın başlarında rektör hocamızın da 'gönüllülük

yılı? ilan etmesiyle sosyal sorumluluk çalışmalarına start verildi. Pandemi öncesinde de başlayan etkinliklerimiz vardı. Pandemi sonrası da biz artık sosyal sorumluluk ve gönüllük çalışmalarına start verdik. Ocak ayından itibaren öğrencilerimizle birlikte sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Gönüllü birçok hocamızla birlikte MYO'lar bazında etkinlikleri yapıyoruz. Bugün de Kirazlı Manastırı'ndan Ballıpınar'a uzanan yaklaşık 4 önemli mevkide, görsel güzellikleri olan aynı zamanda turistik çekicilikleri de mevcut olan bu güzel yerlerde temizlik çalışması başlattık? dedi.

Psikolojik Danışman Berfe Baymak da sosyal sorumluluk projeleriyle engelliler konusunda toplumun bilinç düzeyinin yükseldiğine işaret etti. Baymak, 'Engelli bireylerin bu tarz sosyal sorumluluk projelerine katılması, sosyalleşmelerine ve hayata katılmalarına, aynı zamanda toplum bilincinin yükselmesine de katkı sağlayacaktır' diye konuştu. Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ise 'Bugün Bandırma'mızın, Erdek'imizin oksijen deposu Kapıdağ'dayız. Amacımız; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, özel bireylerimizle üniversite öğrencilerimizi bir araya getirerek bu özel öğrencilerimizin sosyal sorumluluk ve gönüllülük kapsamında bir şeyler yapması ve yaptığı bu faaliyetlerle ortaya bir ürün çıkararak üniversite öğrencileriyle kaynaşması' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Erdek Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title