Haberler

Kapı Kapı Gezip "Güvenlik Reçetesi" Yazıyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Polis memurunun zile basması Polis memurunun vatandaşı bilgilendirmesi Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Galip Kayacı'nın konuşması Polis memurlarından Suat Aydın'ın konuşması Kapı kapı gezip "güvenlik reçetesi" yazıyorlar Erzurum'da, toplum destekli polis ekipleri, şehirdeki konutları tek tek gezerek apartman ve dairelerdeki güvenlik açıklarını tespit ettikten sonra bir "reçete" halinde ev sahiplerine veriyor Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Kayacı: "Problem çözme mantığı bizim ana temelimizi oluşturur.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Polis memurunun zile basması

Polis memurunun vatandaşı bilgilendirmesi

Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Galip Kayacı'nın konuşması

Polis memurlarından Suat Aydın'ın konuşması Kapı kapı gezip "güvenlik reçetesi" yazıyorlar

Erzurum'da, toplum destekli polis ekipleri, şehirdeki konutları tek tek gezerek apartman ve dairelerdeki güvenlik açıklarını tespit ettikten sonra bir "reçete" halinde ev sahiplerine veriyor

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Kayacı: "Problem çözme mantığı bizim ana temelimizi oluşturur. Suçu oluşturan nedenleri ortadan kaldırmak için çalışırız"

Polis memuru Aydın: "Bu noktalarda eksikleri bir reçete haline getirerek ev sahiplerine veriyoruz"

HADİ ŞENGÜL - Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, geliştirdikleri proje kapsamında kentteki site, apartman ve daireleri tek tek gezip, tespit ettiği güvenlik açıklarını "güvenlik reçetesi"ne yazarak ev sahiplerini uyarıyor.

Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Galip Kayacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum destekli polisliğin suçla etkin mücadele edebilmek için geliştirilmiş, alternatif ve modern bir polislik sistemi olduğunu söyledi.

Bu sistem içerisinde, suç işlenmeden suçu önleyici bir yaklaşım içerisinde hareket ettiklerini belirten Kayacı, "Problem çözme mantığı bizim ana temelimizi oluşturur. Suçu oluşturan nedenleri ortadan kaldırmak için çalışırız. Bunun için de projeler geliştirir bunları uygulamaya koyarız. Şu an burada yapmış olduğumuz çalışmada, suçu önlemeye yönelik ve suçla etkin mücadele için geliştirmiş olduğumuz 'Güvenlik Hekimliği Projesi.' Bu proje kapsamında arkadaşlarımız apartman ve site sakinlerini ziyaret ederek, hırsızlıkların önlenmesi için alabilecekleri güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirmede bulunuyor" diye konuştu.

Çalışmaları yürüten polis memurlarından Suat Aydın da vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı kapı sitemlerine dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kapılara, çelik rozet ve kancalı kilit sistemlerinin mutlaka test edilerek uygulanması gerektiğini ifade eden Aydın, "Eğer bu noktalarda güvenlik zafiyeti varsa, mutlaka imkanlarımız dahilinde gidermeye çalışalım. Bu zafiyetleri ortadan kaldırırsak, hırsızlık olaylarından mağdur olmayız. Bir diğer husus da pencerelerimizden hırsızların girmesini önlemek için emniyet mandalı ve ters menteşe sistemini bodrum kat, zemin kat, birinci ve ikinci katlarımıza uygularsak, pencerelerden hırsızların girmesini engellemiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Aydın, proje kapsamında ilk etapta apartman girişinde aydınlatmanın yeterli olup olmadığına baktıklarını ve daha sonra da balkonlara tırmanma durumu olan hususları dış ve iç kısma kadar kontrol ettiklerini aktardı.

Zilin üzerine tam olarak isim ve soyadınızı yazmayın

Daha sonra apartman ve daire sahiplerine bilgi verdiklerini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Bu noktalarda eksikleri bir reçete haline getirerek ev sahiplerine veriyoruz. Vatandaşların dikkat etmesi gereken bir nokta da bina zillerin üzerine isim ve soy isimlerin yazılması. Tam olarak ad ve soyadının yazılmasını önermiyoruz. 'Aydın ailesi', 'Yılmaz ailesi' şeklinde yazılmasını istiyoruz. Daire sahiplerinin, isimlerini zil üzerilerinde açık bir şekilde yazması durumunda, dışarıdan gelen ve o daire hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kötü niyetli kişilerce kullanılıyor. Hırsızlar, farklı zilleri çalarak 'ben Mustafa Kemal beyin yakınıyım' ya da 'iş arkadaşıyım' şeklinde bilgi toplayarak, ikametinde olup olmadığı konusunda çok rahat bir kanıya varabiliyorlar. Bunun önüne geçilmesi için 'M. Aydın' veya 'Aydın ailesi' gibi yazılması bu durumları ortadan kaldıracaktır."

Kapı önünde biriken fatura ve broşür hırsızlara bilgi veriyor

Aydın, hırsızların bir yönteminin de marketlerin tanıtıcı broşürlerini kapı önlerine koyup, birkaç gün sonra da alınıp alınmadığını kontrole gelmek olduğunu aktardı.

Kapıdan bu broşür veya faturaların alınmadığını gören hırsızların, dairede kimse olmadığını anlayıp hırsızlık yapabildiklerinin altını çizen Aydın, "Bunu önlemek için de komşuluk ilişkilerinin iyi tutulması lazım. Bu ilişkiler sayesinde ikametimizde olmadığımız zamanlarda bu broşürler veya faturalar kapımızdan komşularımız tarafından alınması gerekir" diye konuştu.

Aydın, proje kapsamında ocak ve şubat aylarında il genelinde 402 daireye güvenlik hekimliği reçetesi verdiklerini ve yıl sonuna kadar da bu sayıyı 5 bin daireye çıkarmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Suat Aydın Erzurum Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title