Haberler

Kamu Kurumlarına Personel Servis Aracı Zorunluluğu

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu: "Ankara merkezde bulunan bazı kamu kurumlarının servisleri yok. Uygulamada tek tipliliğin sağlanması için karar alındı. Her kurum, çalışmasını yapacak ve b...

İLKAY GÜDER - Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2014-2015 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda mali ve sosyal hakların uygulanması için bakanlıklara yazı gönderdiklerini bildirerek, "Ankara merkezde bulunan bazı kamu kurumlarının servisleri yok. Uygulamada tek tipliliğin sağlanması için karar alındı. Yazılar bakanlıklara ulaştıktan sonra her kurum, konuyla ilgili çalışmasını yapacak ve bize geri dönüşüm olacak" dedi.

Kumbuzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memurların istekleri dışında başka illere gönderilememesiyle ilgili basında birtakım haberler çıktığını hatırlattı.

Çok hassas olan personel konusuna herkesin ilgi duyduğu belirten Kumbuzoğlu, her kamu kurumunun kendi önemsediği ünvanlarda ülke bazında dağılımını yaptığını ifade etti. Bütün kamu kurumlarının ayrı ayrı yönetmelikleri olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, "Bize yönetmelikler konusunda görüş sorulduğunda düzenleyici ve yönlendirici işlemlerimiz oluyor. Ama şu anda bir problem olarak görülmüyor. Her kurum kendi işleyiş sahasını tayin edip, ona göre kendi atamalarına yön çizmektedir" diye konuştu.

Kumbuzoğlu, 2014-2015 dönemini kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda mali ve sosyal hakların uygulanması için hizmetlerle ilgili bakanlıklara yazı gönderdiklerini, bu konudaki düzenlemelerini bir an önce başlatmasını istendiklerini anlattı.

Toplu sözleşme süreci sonunda birtakım konuların karar altına alındığını vurgulayan Kumbuzoğlu, şunları söyledi:

"Bunlardan birisi de servis konusu. Ankara merkezde bulunan bazı kamu kurumlarının servisleri yok. Uygulamada tek tipliğin sağlanması için karar alındı. Bütün kararlarla ilgili tüm kamu kurumlarına yazılarımız var. Ayrıca kurumlara sadece servisle ilgili yazı göndermedik. Yazılar ulaştıktan sonra her kurum, bu konuyla ilgili çalışmasını yapacak ve bize geri dönüşüm olacak."

Kumbuzoğlu, toplu sözleşmede alınan kararların, 2014 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde uygulanacağına dikkati çekti. "Biz o zamana yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

-"Neden farklı statülerde olsun ki"

Kamuda memur, sözleşmeli ve geçici işçi gibi birçok statü bulunduğunu ve bu durumun bir kargaşaya neden olduğunu kaydeden Kumbuzoğlu, şöyle konuştu:

"Her birinin ayrı ayrı özlük hakları var ve bunları takipte zorlanıyoruz. Bu ünvan ve statüler arasında sürekli geçiş talepleriyle boğuşuyoruz. Bu devletin işlevselliğini zorlaştırıyor. Örneğin bir mühendis hem işçi hem memur olabiliyor ama aynı işi yapıyor. O zaman neden farklı statülerde olsun ki? Bunları tek bir statüde toplamak hem çalışanlar arasındaki motivasyonu sağlayacağı gibi hem de başta Devlet Personel Başkanlığı olmak üzere kurumların işini de kolaylaştıracaktır. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu düşünce, kesinlikle kamu çalışanlarımızın iş güvencesini zayıflatmaya yönelik değildir. Böyle bir çalışma olacaksa iş güvencesi, özlük hakları aynı olacak şekilde yapılacak bir çalışma olur."

-"Bu, haklı bir talep"

Kamu Personeli Danışma Kurulunda, toplu sözleşmede alınan kararlarda gelinen aşamanın yanı sıra sözleşme süreci sonrasında belirlenen birtakım hususların da gündeme geldiğini anlatan Kumbuzoğlu, "Bu sürece 'acaba onlar da ilave edebilir mi ya da bir sonraki toplu sözleşme sürecine bırakılsın mı' şeklinde görüşmeler yapıldı. Sendikalar ile DPB olarak tekrar bir araya geldik" diye konuştu.

Özelleştirme uygulamaları nedeniyle bazı ünvan kadro ve mali haklarla ilgili kamu görevlilerinin sıkıntıları olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, "Örneğin yönetici kademesinde olanları araştırmacı olarak tek bir ünvanla atıyoruz. Sıkıntı burada yoğunlaşmış. Bu, haklı bir talep. Buna sıcak yaklaşıyoruz, çalışmalarımız da var. Yönetim kademesinde olan kişilerin ücretlerinde de bir serzenişten bahsediliyor. Bunu Maliye Bakanlığı ile değerlendirmeyi düşünüyoruz. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title