Haberler

Kaman ilçesinde "cücelik virüsü"nden zarar gören çiftçiye 110 milyon 837 bin 594 lira destek

Güncelleme:

KIRŞEHİR (İHA) – Kaman ilçesinde cücelik virüsünden zarar gören çiftçiye yüz on milyon sekiz yüz otuz yedi bin beş yüz doksan dört lira zarar ödemesi yapılacak.

KIRŞEHİR (İHA) – Kaman ilçesinde cücelik virüsünden zarar gören çiftçiye yüz on milyon sekiz yüz otuz yedi bin beş yüz doksan dört lira zarar ödemesi yapılacak.

İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2020 üretim dönemi içerisinde arpa ve buğday ekili arazilerde iklim, besleme, kuraklık, yabancı ot gibi stres koşulları nedenleriyle sarı cücelik virüsü zararı gözlendiği belirtildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Behset Bulanık, "İlçemizin bazı değişik oranlarda zararlanmalar meydana getirmiştir. Hasat gerçekleştiremeyen üreticilerimiz de olmuştur" dedi. Kaman İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bu hastalık ile ilgili olarak çeşitli eğitim ve yayım çalışmaları kapsamında üreticilere; münavebe, zamanında ekim, dayanıklı çeşitler, yabancı ot mücadelesi, dengeli gübreleme ve sık ekimden kaçınma gibi kültürel yöntemlerin önemi anlatılıyor.

İlçede, Aydınlar, Başköy, Bayındır, Çadırlı Hacıbayram, Çağırkan, Demirli, Erbişim, Esentepe, İsahocalı, Meşe, Kurancılı, Meşeköy, Yeni Mahalle, Müderris, Büyükoba, Kurutlu Köylerinde 3 bin 828 dekar arpa ekili alanda buğday cücelik virüsünün zarar verdiği belirlendi. Bakanlık tarafından zarar gören çiftçilerin toplam zararlarının yüzde 16'sının tazmin edilmesine karar verildiği de belirtildi. Ödemeler ise zarar gören çiftçinin hesaplarına geçecek. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kaman Haberler

Bakmadan Geçme

Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir?
500

Yorumlar (1)

Abdullah:

ALLAH hepimizi korusun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title