Haberler

Kalpleri Yapay, Sevgileri Gerçek

Yaşıtları kadar şanslı olmayan, yaşamları kalp pompasına bağlı hastane mahkumu çocuklar 23 Nisan'ı dört duvar arasında kutladı

Yaşıtları kadar şanslı olmayan, yaşamları kalp pompasına bağlı hastane mahkumu çocuklar 23 Nisan'ı dört duvar arasında kutladı

Yaşıtları gibi şanslı olmayan, hayata yapay kalplerle bağlı ve hastaneden dışarı çıkamayan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, yanlarından bir dakika ayrılmayan anneleriyle bir odanın içinde kendilerini güldüren kuklaya rağmen, buruk kutladı. Kaderleri aynı hastane odasında kesişen kalp pompalı çocuklar, görenlere 'kalpları yapay, sevgileri gerçek' dedirtirken, bir sonraki bayramı evlerinde, okullarında kutlamak istediklerini söyledi.

Türkiye'de yüzlerce hasta kalp nakli beklerken, durumu bekleyemeyecek kadar acil olanlara İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Mustafa Özbaran başkanlığındaki ekip tarafından yapay kalp takılarak, yaşamla ölüm arasında köprü kuruluyor. Böyle yapay kalple hayata bağlananlar arasında bebekler, çocuklar, gençler ve yetişkinler var. Yetişkinler, "Biz hiç olmazsa bu yaşımıza kadar yaşadık, önce bebekler, çocuklar kurtulsun" dileğinde bulunuyor.

KUKLALI 23 NİSAN KUTLAMASI

Yapay kalplilerin dört duvar arasında geçen hikayelerinin gündeme gelmesinden sonra harekete geçen Konak Belediyesi, bu çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı hazırladı. Erken bayram kutlaması çocukların paylaştığı odada gerçekleşti. Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Nakli Merkezi'nin kıdemlisi 10 yaşındaki Manisalı Barış Keklik, Kasım'da 3 yaşını bitirecek olan Bursalı Hamdullah Kanat, yapay kalpli en küçük ve ilk kız hasta Kocaelili 20 aylık Çiğdem Gürler, İzmirli 6 yaşındaki Hasan Hüseyin Demirel, Ankaralı 16 yaşındaki Ömer Soylu 'kader arkadaşları' olarak bayramlarını birlikte kutladı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın gönderdiği armağanlarla sevinen çocuklar, Kukla Fiko'nun gösterisiyle neşelendi. 20 aylık Çiğdem Gürler ile 2. 5 yaşındaki Hamdullah Kanat, Kukla Fiko'dan ürktü, ellerindeki bayrakları sallayıp ağabeylerinin bayram coşkularına ortak oldu.

'BİR DAHAKİ BAYRAMI EVİMİZDE KUTLAYALIM'

Geçen 17 Temmuz'da kalp nakliyle yapay kalpten kurtulan 11 yaşındaki Ahmet Taşkıran da ziyarete geldiği arkadaşlarıyla bayram kutlarken, "Gelecek yıl okulumda. arkadaşlarımla kutlamak istiyorum" dedi. Anne Ayşe Demirel, oğlunun yüzünün hastaneye geldiğinden beri ilk kez Kukla Fiko'nun güldürdüğünü belirtip, çok mutlu olduğunu söyledi. 15 aydır hastaneden dışarı çıkamayan Barış Keklik, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bayramımı hastane odasında kutluyorum. Hepimiz için kalp diliyoruz" derken, annesi Kıymet Keklik, "Bayramları evimizde kutlayacağımız günleri dört gözle bekliyoruz" dedi.

ÇİĞDEM, HAMDULLAH'A ÇOK İYİ GELDİ

Kliniğin en küçük yapay kalplileri Hamdullah ve Çiğdem'in birbirlerine olan sevgileri, arkadaşlıkları da keyifle izleniyor. Zeynep Kanat, Çiğdem geldikten sonra oğlu Hamdullah'ın psikolojisinin daha iyi olduğunu belirtirken, "Hamdullah'ın, Çiğdem geldiğinden beri eski mızmızlığı, huysuzluğu yok. Kendine göre bir arkadaşı olduğu için mutlu. Hep onunla olmak, oyun oynamak istiyor. Sevdiği bir şeyi yerken mutlaka Çiğdem'e de vermek istiyor, veremezse kızıp ağlıyor. Çiğdem'i çok seviyor, ona çok bağlandı" diye konuştu.

Çiğdem'in annesi Yaşagül Gürler de, Hamdullah ile Çiğdem'in birbirlerini çok sevdiklerini belirtip, "Hamdullah, Çiğdem'e 'I love you' (seni seviyorum), diyor. Çok iyi anlaşıyorlar. Onların kalpleri yapay ama sevgileri gerçek. İnşallah ileride gerçek kalpleriyle bu duyguları yaşarlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title