Haberler

Kalkınma Ajansları YDO Mevzuat Çalıştayı

Güncelleme:

Kalkınma ajansları YDO'ları Antalya'daki çalıştayda buluştu.

Türkiye'deki 26 kalkınma ajansının tüm illerde faaliyet gösteren yatırım destek ofisleri (YDO) uzmanları, Antalya'da mevzuat çalıştayında biraraya geldi. YDO'ların kuruluşlarından bu yana uygulamada karşılaşmış oldukları sorunlar ile çözümlerine ilişkin görüşler çalıştaki atölye çalışmalarında ele alındı ve raporlar hazırlandı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) koordinasyonunda 'Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri Mevzuat Çalıştayı', Antalya'da yapıldı. 28 Şubat- 1 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştaya katılan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ülkemizde faaliyet gösteren 26 kalkınma ajansına bağlı olarak tüm ilerde faaliyet gösteren YDO'lardaki uzmanların katılımı için memnuniyet duyduğunu söyledi. Çalıştayda YDO'ların kurulmuş oldukları günden itibaren uygulamada karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerilerin ele alındığını kaydeden Engin, çalıştaydaki konuşmasında başarılı olmanın yolunun dünyayla iş dünyasıyla bağlar kurmaktan, yatırımcı çekmekten, yatırımı takip etmekte etkin rol almak olduğunu belirtti.

Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı Serkan Valandova da, bakanlık uzmanları ile çalıştaya katıldı ve başarılı olması dileklerinde bulundu.

Kalkınma ajanslarının YDO'lar mevzuatı hakkındaki görüş ve önerilerini paylaştıkları 3 grup, atölye çalışması gerçekleştirdi. Atölye çalışmaları sunumları oturum başkanları tarafından yapıldı. Atölye çalışmalarının, yürürlükteki YDO mevzuatı ile uyumlaştırılması ve sonuç raporlarının hazırlanması gerçekleştirildi. Kalkınma ajansları YDO Mevzuat Çalıştayı, son gün genel değerlendirme, görüş ve önerilerin alındığı toplantıyla tamamlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Tuncay Engin Türkiye Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title