Haberler

Kadınlar Sarıkamış'ta Meslek Öğreniyor ve Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Güncelleme:

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan kursa katılan kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinasyonunda, Sarıkamış Ay-Yıldızlı Tören alanındaki merkeze gelen yaklaşık 100 kadın, el sanatları, dikiş nakış, giyim, kuaförlük, rölyef, tel kırma, amigurimi, epoksi ve takı tasarım alanında usta öğreticilerden eğitim alıyor. Kursiyerler merkezde meslek edinme ve ürettikleri ürünleri satarak gelir sağlama imkanı buluyor. Kursiyerlerin çocuklarına da merkezde oluşturulan oyun alanında el becerileri kazandırılıyor. Kursta hazırlanan ürünler, SYDV koordinasyonunda aile destek merkezi binasında satılıyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan kursa katılan kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinasyonunda, Sarıkamış Ay-Yıldızlı Tören alanındaki merkeze gelen yaklaşık 100 kadın, el sanatları, dikiş nakış, giyim, kuaförlük, rölyef, tel kırma, amigurimi, epoksi ve takı tasarım alanında usta öğreticilerden eğitim alıyor.

Kursiyerler merkezde meslek edinme ve ürettikleri ürünleri satarak gelir sağlama imkanı buluyor. Kursiyerlerin çocuklarına da merkezde oluşturulan oyun alanında el becerileri kazandırılıyor.

Kursta hazırlanan ürünler, SYDV koordinasyonunda aile destek merkezi binasında satılıyor.

Biçki dikiş usta öğreticisi Kevser Karakurt, AA muhabirine, kurslara kadınların ilgi gösterdiğini söyledi.

Kursiyerlerin yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten Karakurt, "Burada bayanlar için etek, çocuklar için elbise ve pijama takımları yapıyoruz. Dikiş nakış, hepsini gösteriyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Bundan da iyi kazanç elde ediyoruz." dedi.

Kuaförlük usta öğreticisi Hatun Sezik de usta öğrenciler yetiştirdiklerini ifade ederek, "Kızlarımız çok becerikli, evde kendi işlerini yapabilirler, aktif devam ederlerse bizim gibi usta öğretici olabilirler." diye konuştu.

Kursa katılanlardan Hepşen Genç ise farklı alanlarda yeni beceriler elde ettiklerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Kuaför Kars Kadın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title