Haberler

Kadın Muhtar, Polisler İçin Fal Baktı

Güncelleme:

Amasya'nın tek kadın muhtarı Asuman Topuz, bir polis memurunun yazdığı oyunda sahne aldı.

Amasya'nın tek kadın muhtarı Asuman Topuz, bir polis memurunun yazdığı dolandırıcılık olaylarını konu edinen tiyatroda sahnede fal baktı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından hazırlanıp polis memuru Mehmet Uymaz'ın senaryosunu yazdığı "İçimizde Yaşayan Zehirli Kaktüs" adlı oyun Saraydüzü Kışlası'nda sahnelendi.

Dolandırıcılık olaylarını konu edinen 2 perdelik oyunun ilk bölümünde dolandırılan bir ev hanımını, ikinci bölümünde ise vatandaşları dolandıran falcı kadın tiplemesini canlandıran evli ve 3 çocuk annesi Gümüşlü Mahallesi muhtarı Asuman Topuz (54), ilk defa çıktığı sahnede gösterdiği performansıyla beğeni topladı.

Toplum Destekli Polislik Şubesi görevlilerinin mahallesinde sürdürdükleri bilgilendirme çalışmaları esnasında kendilerine tiyatro oynayabilecekleri önerisinde bulunduğunu belirten

Asuman Topuz İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güvenlik şubede görevli Mehmet Uymaz senaryo hazırladı. Komşu mahalleden daha önce tiyatro yönetmenliği yapmış İbrahim Koçak yönetmenliğini üstlendi. Diğer mahallelerden memur, ev hanımı ve öğrenci arkadaşlara teklif götürdük. Kabul ettiler. 2 ay boyunca çalışıp oyunu sahneledik. İlk defa bir oyunda rol aldım. Amacım dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken tedbirlere dikkat çekmekti" dedi.

İsmail Gerdan, Müslüm Bayram, Buse Keleşoğlu, Elnare İsmailova, Nazan Kılavuz ile Sabite Çeliköz'ün de rol aldığı oyunun sonunda emeği geçenlere plaket verildi.

Oyunu Vali Yardımcıları Hakan Kubalı ile Suat Seyitoğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Emniyet Müdürü Ayhan Acet, diğer yetkililer ve vatandaşlar izledi.

Farklı taktiklerle masum vatandaşların dolandırıldıklarına dikkat çeken Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, "Bilhassa dolandırıcıların vatandaşlarımızı telefonla arayarak telefon sim kartlarının kopyalandığını, terör örgütlerince kullanıldığını, telefonlarından suça bulaşmış şahısların arandığını, asker, polis, savcı, hakim eşlerinin taciz edildiğini bildirerek vatandaşlarımızın korku ve telaşa sevk edilmektedir. Bu korku ve telaş içindeki vatandaşlarımızdan operasyon düzenleneceği iddia edilerek kontör ve para istenmektedir. Vatandaşlarımızın da bunlara inanıp kontör ve para gönderdikleri, hatta bankadaki paralarını terör örgütlerinin eline geçmiş denilerek hesap numaralarına aktardıkları son zamanlarda karşılaştığımız olaylar arasındadır. Buna benzer olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmemize rağmen, hala maruz kaldıkları görülmektedir" diye konuştu.

Acet, sahnelenen oyuna dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ve başarılı bir sonuç alınacağına inandıklarını kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Saraydüzü Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title