Haberler

Kadıköy'deki Alevi Mitingine Binlerce Vatandaş Katıldı

Güncelleme:

Alevi Dernekleri ve Eğitim-Sen'in İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlediği mitinge, binlerce kişi katıldı.

Alevi Dernekleri ve Eğitim-Sen, "Laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için dayanışma ve birlik mitingi" düzenledi. Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitinge CHP milletvekiller Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ile HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ve HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel katıldı.

"AYRICALIK İSTEMİYORUZ AMA AYRIMCILIK YAPILMASINA DA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Semah gösterisi ile başlayan mitingde "Laik ve bilimsel eğitim için boykottayız" pankartları açan gruplar "Parasız bilimsel laik anadilde eğitim", "Zorunlu din dersi kaldırılsın" şeklinde sloganlar atıldı. Bu sırada bazı vatandaşların mitingi apartman çatılarından da izledi.

Dinselleşmenin yoğun bir şekilde eğitim alanında kendini gösterdiğini belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, "Daha önce zorunlu din dersleri Alevilere yönelik asimilasyon demiştik. Bunun kaldırılması için yıllarca meydanları doldurduk. Aleviler olarak ayrıcalık istemiyoruz ama bize ayrımcılık yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın göz göre göre din dersi adı altında asimile edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

"İNANCIMIZI İSTİSMAR EDEREK SİYASİ GELECEKLERİNE MALZEME YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, dünyada eşi görülmemiş bir şekilde Türkiye'de zorunlu din derslerinin olduğunu ifade ederek, "Bütün okullarımızı İmam Hatip Okullarına çevirmek istiyorlar. Bunlar toplumda, eğitimde gericileşmeyi, inancımızı da istismar ederek kendi siyasal geleceklerine malzeme yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Gezi olaylarına destek yürüyüşü sırasında aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da kısa bir konuşma yaparak Gezi olaylarında yaşamını yitirenlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

"ZORUNLU DİN DERSİ İNSAN HAKLARI İHLALİDİR"

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Baki Düzgün okuduğu ortak basın açıklamasında ise şunları söyledi: "Bugün iktidarın baskıcı, otoriter, asimilasyoncu politikalarına karşı çıkan milyonların gözü kulağı bu mitingdedir. 12 yıldır işçilerin, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, ötekileştirilenlerin talepleri yok sayılmıştır. Bütün inanç ve kimliklerin talepleri karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. Zorunlu din dersi insan hakları ihlalidir, zulümdür, işkencedir. Laik eğitim, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel ve anadilde nitelikli eğitimi güvence altına almayı gerektirir" denildi. Ortak basın açıklamasının ardından türkülerin söylendiği miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Aygün İstanbul Kadıköy Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (120)

muratmobilWeb@haberler.com:

Gezi olayları alevi ayaklanmasiydi. Ülkeye çok zarar verdiniz

28
30
yanıtYanıtla
PolisMobil-IOS:

Aleviler çok tehlikeli bir topluluk bunlara dikkat edilmeli

14
21
yanıtYanıtla
Abdul RahmanmobilWeb@haberler.com:

Alevi deyilim AMA kardeslerimizi severim bugune kadar cok ezilmis bir miletir ayni Kurt kardeslerimiz gibi selam size

26
5
yanıtYanıtla
cano:

biz aleviler ve kürtler hatta türk aydinlari koyun olabiliriz ama yeri geldiginde süt veririz, yün veririz yeri geldiginde can da veririz ama sizler köpek sürüleri gibisiniz kemik verilirse susarsiniz verilmezse havlarsiniz

24
7
yanıtYanıtla
TürkeiMobil-IOS:

Aleviler ve Ermeniler ve Kürtler Türkiye'nin düşmanıdır, bu Üçüde haindir

7
23
yanıtYanıtla
VATANDASMobil-ANDROID:

Din dersi altinda asimile edildiklerini düsünen zavallilar siz hangi dindensiniz Alevilik Aliye tabi olmak degilmidir.icratlariniz hiç onu söylemiyor..

14
14
yanıtYanıtla
InciMobil-IOS:

Alevilik müslümanligin özüdür cünkü aleviler Sadece ve sadece Allah Mohamed Ali Ehlibetin yasini tutarlar iclerinde pislik yokdur vesatlik yokdur hör görmek yokdur namussuzluk yokdur hirsizlik hic yokdur Bunu bu yezitler hic ama hic anlamadilar

20
6
yanıtYanıtla
mehmet canMobil-ANDROID:

gezi olaylarındaki bütün bayraklar bu mitingde de açılmış.

18
4
yanıtYanıtla
kartallımobilWeb@haberler.com:

Bende çocuğunun laik eğitim almasını istemiyorum,karma eğitim almasını istemiyorum.

9
13
yanıtYanıtla
pir sultan abdalMobil-ANDROID:

bütün Aleviler dinsizleşmeyin özünüze dönün akıllı adamlar olun sonra iş işten geçmesin

8
14
yanıtYanıtla
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title