Haberler

Öğrenci servisi kaçıran şahıs, Cumhurbaşkanlığı'na girmeye çalışırken yakalanmış

Güncelleme:

Dün İstanbul'da öğrencilerin bulunduğu servis minibüsünü kaçıran şüphelinin, olayın ardından Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalıştığı sırada yakalandığı ortaya çıktı.

İstanbul'da içinde öğrencilerin bulunduğu servis minibüsünü kaçırdıktan sonra Pendik'te bırakan şüpheli Tolga N.'nin olayın ardından Ankara'ya gittiği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesine girmeye çalıştığı öğrenildi. Kapıda Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurulan şüphelinin "Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım" şeklinde konuşması üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. 13 suç kaydı olduğu belirlenen şahıs adliyeye sevk edildi.

ÖĞRENCİLERİN İÇİNDE OLDUĞU SERVİSİ KAÇIRDI

Kadıköy, Zühtüpaşa Mahallesi, Özalp Sokak'ta, dün sabah saatlerinde, Tuzla'da bulunan özel bir okula ait servis aracı bir sitenin önünden öğrenci aldıktan sonra bir kişi tarafından kaçırılmıştı. Yaya olarak aracın yanına yaklaşan ve aracın arka lastiğinde bir sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indiren şüpheli, daha sonra direksiyona geçerek içindeki çocuklarla birlikte aracı kaçırmıştı. Şüpheli bir süre sonra serviste bulunan öğrenciler ile hostesi "Sizinle bir işim yok. Bana araba lazım." diyerek araçtan indirmişti. Olayın duyulmasının ardından polis alarma geçerken, gasp edilen servis minibüsü, Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunmuştu.

Öğrenci servisi kaçıran şahıs, Cumhurbaşkanlığı'na girmeye çalışırken yakalanmış

13 SUÇ KAYDI ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin kimliğini kısa sürede tespit etti. Şüphelinin 34 yaşındaki Tolga N. olduğunu belirleyen polis, onu her yerde aramaya başladı. Şüphelinin daha önceden 13 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin işlediği suçlar arasında mala zarar vermek, açıktan hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak olduğu tespit edildi. Şüphelinin bekar olduğu ve herhangi bir işinin de olmadığı belirlendi.

İstanbul'da öğrencilerin bulunduğu servisi kaçıran şahıs, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışırken yakalandı

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ ÖNÜNDE YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi yakalamak için tespit ettiği adreslere eş zamanlı baskınlar yaparken, Ankara'dan gelen bir haber aramaların yönünü buraya kaydırdı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne gelen bir kişinin içeri girmek istediği, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurduğu öğrenildi. Şüphelinin neden geldiği yönündeki sorulara çelişkili ifadeler vermesi üzerine korumalar tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldığı sırada "Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım" dediği belirlendi. Bu gelişme üzerine gelen şüphelinin, İstanbul'da servis kaçırdığı iddiasıyla aranan şüpheli olduğu tespit edilerek Çiftlik Karakolu'nda gözaltına alındığı ardından İstanbul'dan gelen Gasp Büro Amirliği ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.

OTOBÜSLE ANKARA'YA GİTMİŞ

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelinin gasp ettiği servis aracını terk ettikten sonra dolmuşla Marmaray'a gittiği oradan Gebze'ye geçtiği öğrenildi. Kocaeli'ne geçtiği tespit edilen şüphelinin burada bir arkadaşının yanına giderek borç para aldığı öğrenildi. Şüpheli Tolga N.'nin daha sonra otobüs bileti alarak Ankara'ya ulaştığı ortaya çıktı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemeleri tamamlanan şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İstanbul Ankara Ulaşım Güvenlik Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500

Yorumlar (9)

virtueslife:

son yıllarda hiç duymadığımız arapça terimler ortaya çıkmaya başladı.Bunlardan biriside Külliye kelimesi.Sanki Türkçemizin içinde yeterince arapça terim yokmuş gibi birde külliye eklendi.

24
42
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Su aritma cihazi markasina bak neler biliyo

yanıt17
yanıt8
Halil Yarbaşı:

Doğup büyüdüğüm mahallede herkes birbirini tanırdı mahallemiz sonradan göç aldı birbirini tanıyanlar azınlığa düştü sonradan gelenler bize siz kimsin sizi bu mahallede yeni gördük demeye başladı Ülkemde aynı oldu dışarıdan getirilen gayrimüslimler ülkenin asıl sahiplerine hesap sorar oldu yahuuuu sen kimsin kimsinden külliyeyi yabancı bir kelime olarak görüyorsun?

yanıt23
yanıt8
Orhan KÖSE:

ismindeki gibi virtueslife ingiliz olsa sorun yok , Arapça neymiş.

yanıt18
yanıt3
OkuYorum:

Saray kelimesinin kökeni de farsçadır.

yanıt5
yanıt0
Emin Dinc:

1 - Memlekette ne kadar cahil var. Yani bilmezsin, ayıp değil kimse yargılayamaz lakin araştırmıyorlar. Araştıran zaten bu denli yazmaz. "Külliye" Cumhuriyetimizden önce Türk islam ülkerinde genel amaçlı kullanılan yapılara denir yani Merkezinde camii ve avlusunda hanlar olan (otel gibi düşünebilirsiniz) veya mektep için odalar olan, ortasında havuz vs. olan, dış kısmında veya altında dükkanları olan çok çaplı kullanılan yapılardır.

yanıt6
yanıt0
Emin Dinc:

2 - Bu yüzden küçük camii ler o dönem camii, külliyeler ise demin kastettiğimdir. Bunlar tabii eğitim hayatında öğretilmediği için halk bu gün ki İstanbulda gördüğü kocaman camiileri saçma bulurken, o dönem bunlar icraat içinde olup külliye olarak kullanılıyordular. He evet bazı yerlerde hala ismini zikretmesekte böyle yapılarla karşılaşırız. vesselam.

yanıt4
yanıt0
mehmet:

yazarkasa olayını anımsattı bana

7
7
yanıtYanıtla
ersin aktaş:

Sistemin böylesine yazıklar olsun suç işleyene madalya takın 13 tane suç kaydı var diyor ne yapması lazım içerde tutulmak için nasıl bir tatmin edici birşeyler yapmalı bu adam ?

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title