Haberler

Kabotaj Bayramı'nda Halat Eğlencesi

İzmir'de, Kabotaj Bayramı'nın 90'ıncı yılı törenlerle kutlandı.

İzmir'de, Kabotaj Bayramı'nın 90'ıncı yılı törenlerle kutlandı. Denizci halatları sergisinin de kurulduğu kutlamaların en eğlenceli anı ise protokol ve öğrenciler arasındaki geleneksel halat çekme yarışı oldu.

Kabotaj Bayramı'nın 90'ıncı yıl kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Ufuk Seçil, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Sırrı Aydoğan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk'ün de hazır bulunduğu törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tershaneler ve Kıyı İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, denizciliğin önemini anlattı. Güven Duran, 'Kabotaj Bayramı, Kurtuluş Savaşı'nın denizlerdeki zaferinin ilanıdır. Bu kanun ile sadece denizlerdeki hükümdarlık alanlarımızı perçinlenmemiş, gelişmesinde önemli olmuştur. Denizcilik, sadece bir taşımacılık metodu değildir. Ticaret, enerji, balıkçılık, güvenlik unsurlarıyla deniz gücünün bir aynasıdır. Son 10 yılda önemli başarılara ulaşıldı. limancılıkta alt yapı geliştirilmiştir. Sürdürülebilir rekabete uyum sağlamanını en önemli yolu, uluslararası şartlara uymaktır. Deniz ticaretinde, anlık izlenme, gemi trafik izleme sistemlerinin alt yapı üst yapı kurulumu tamamlandı. İzmir Limanı'nın rehabilitasyon işlemleri devam ediyor. Kruvaziyer limanı imar plan çalışmaları sürüyor. Yıllık 3 milyon turistin ziyaret edeceği liman, istihdama ve ekonomiye hizmet edecek. Yaşanan kriz, bu çalışmayla krizin fırsata çevrilmesi olacaktırö dedi.

DENİZCİ HALAT BAĞLARI SERGİLENDİ

Törende, Cumhuriyet Meydanı'na denizci halat bağlama çeşitlerinin gösterildiği sergi de yapıldı. Sergide birçok bağlama yönteminin uygulandığı halatlar büyük ilgi gördü. Bu arada törenin en dikkat çeken ve eğlenceli yönü de, protokol ve öğrenciler karmasının geleneksel halat çekme yarışı oldu. Çimlerin üzerindeki halat çekme yarışmasında renkli görüntüler, yaşandı. Otizme dikkat çekip farkındalık yaratmak için bazı katılımcıların 'otizim' yazılı tişörtler giydiği tören sonrasında başarılı yelkencilere, plaket ve başarı belgeleri dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Bayramı Yusuf Öztürk Aydoğan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title