Haberler

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı verildi

Güncelleme:

Japonya'nın kuzeydoğusunda 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede sarsıntının ardından tsunami uyarısı verildi.

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin kuzeydoğusundaki depremin ardından Japonya Meteoroloji Ajansı Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetlerinin kıyı bölgeleri boyunca tsunami uyarısı yayınladı.

7.4 İLE SALLANDILAR

Japonya 2024'ün ilk gününde şiddetli bir depremle sarsıldı. USGS ülkenin kuzeydoğu bölgesinde meydana gelen depremin 7.4 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Depremin ardından tsunami alarmı verildi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami bekleniyor. Yetkililer halktan dikkatli olunması çağrısında bulundu. Öte yandan ABD merkezli haber ajansı AP depremin büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladı.

CAN KAYBI YA DA YARALI YOK

Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, ilk açıklamasında "Hasar tespit çalışması sürüyor. Depremde herhangi bir can kaybı ya da yaralı yok. Nükleer santrallerde de herhangi bir arıza yok" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Japonya Deprem Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (28)

Es Es:

Neymiş din imanla değil, kadercilikle değil.akıl ve bilimin yolunda ilerlemek kurtarıyormuş. Bizde bu büyüklükte deprem olduğunda enkaza günlerce ulaşamıyoruz adamlar binalarının zarar görmediğinden emin bir şekilde tsunami için uyarı yapıyor.

70
31
yanıtYanıtla
Oktay Ünlü:

Ben gelişmişliğin dini inançlara bağlanmasına karşıyım güney Amerika ülkelerinde de din iman yok müslüman değiller fakat Japonya kadar gelişememişler işte yani Japonya’nın bu konudaki gelişmişliği senin tabirinle dinsiz imansız olmalarından mı kaynaklanıyor onlar kendi dinlerine inançlarına emin ol ki sıkı sıkıya bağlılar

yanıt57
yanıt16
Cry:

E be seni kim kandırdı. Diğer Dinleri bilemem de İslam dini oku ayeti ile başlar. İlim Çin de de olsa ona talip olun diyen bir peygamber öğretir bu dini. Endülüs bugün ki Avrupa teknolojisinin alt yapısını oluşturur. İşte dinimizi gerçekten bilse idin Avrupa daki kiliseler gibi teknolojiyü bilimi yasaklandığı aksine Emir hükmü ile ilim öğren dediğini bilirdiniz.

yanıt51
yanıt6
D:

Nasıl alakasız bağlantı kuruyorsunuz. kafa sisteminiz nasıl çalışıyor anlamak zor. Din mi sana diyor çalışma, tedbir alma, sağlam yapı yapma. Tam tersi İslamda asl olan tedbir almaktır. Japonya islamın bu ilkesini uyguladığı için iyi. Bu ilkeden uzaklaşanlar da hep geriledi.

yanıt27
yanıt3
Es Es:

İnşallah maşallah kaderciliğe yöneliyor herkes yalanmı. Çünkü buna adepte olmuşlar. En son depreme bir çok insan kader deyip geçiştirdi. Demek istediğim bu afeti dine bağlayarak kader ceza gibi yorumlayarak ilim ve bilim yolunu tutmamak.

yanıt3
yanıt6
Alper gül:

Bunu da dini imana bağlıyorsun ya pes. Dinsiz ya da Müslüman olmayan birçok geri kalmış ülke var. Dinsizliğinize kılıf aramayı bırakın artık

yanıt5
yanıt2
Alper gül:

Es es sağlam saçmalamışsın cehaletin zirvesindesin. pis elini çek İslam'ın üzerinden

yanıt4
yanıt2
Bintuğ Gökhan Kul:

Ahmak japonyada depremler karada olmuyor okyanus da olur fay hattına uzak enerji karada patlarsa japonya diye birşey kalmaz ne kadar yapılanma yaparsan yap fay hattının geçtiği yerler çöp olur

yanıt5
yanıt3
met tat:

Senin gibi biri japanyada olsa inanki taş üstünde taş kalmaz çünkü senin gibiler sebebin ahlaksızca hırsızlık yapan mutahitler değil yada ahlaksızca konut yapılmayacak yere konut izni veren beledyilerin değil de inançların sebeb olduğiunu düşünecek kadar ahmak olmak en büyük felaket zaten

yanıt1
yanıt3
Can:

2019 da Japonya ya gittiğimde Japon yetkililerden öğrendiğim bir şeyi size aktarmak istiyorum. 2011 deki büyük tsunamiden sonra Türkiye’den bir çok mütahit o bölgeye gidip iş yapmaya başlamışlar ama çoğu işleri yarım bırakmış . Bir çok Japon madur olmuş. Türkiye de de böyle şeyler çok oluyor .

21
4
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title